HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.01.17. 11:19 Ági07

Pep menni München

Pep Guardiola jól megérdemelt egy éves szabadsága után nyártól Münchenben vállal munkát, a Bayern München edzője lesz.

A futballvilágot mostanság foglalkoztató fontosabb kérdések közül végre pont került az egyik végére azzal, hogy a Bayern München tegnap a twitteren bejelentette Josep Guardiola nyári érkezését. Hogy jól döntött-e azt természetesen most 100 százalékos biztonsággal nem állíthatjuk, de én személy szerint nagyon örülök, hogy nem a pénzeszsák (Chelsea, Manchester City) csapatok mellett döntött. Mondjuk Abramovicsnak nincs az az ember, aki megtud felelni. Ha valaki teljesíti hőn áhított vágyát, jelesül megnyeri a Chelsea-vel a Bajnokok Ligája-döntőt, akkor azt úgy hálálja meg, hogy kis hullámvölgy esetén kirúgja. Megtudom érteni Guardiolát, hogy nem akar Di Matteo sorsára jutni.

Guardiola lehet az első spanyol, aki meghódíthatja a bajor kispadot. Izgalmas kérdés, hogy mennyire tud beilleszkedni és sikerül-e a Bayernből nemzetközi szinten is sikeres csapatot alkotnia. Az ugye alap, hogy Németországban favoritok. Bár az utóbbi két bajnoki címet a Borussia Dortmund söpörte be, idén viszont úgy néz ki, hogy a Bayern lesz a bajnok (jelenleg 12 pont az előnyük a harmadik Dortmunddal szemben és 9 a második helyezett Leverkusennel szemben). Javi Martínez személyében egy spanyolja van már a Bőrnadrágosoknak, kérdés hogy Pep hoz-e a régi csapatából újabb honfitársakat.

Egyébként játékosként kipróbálta magát Spanyolországon kívül is, de címeket csak a Barcelonával nyert. Edzőként változtathat ezen, hiszen a Bayern mindig eséllyel indul a BL-győzelemért.

[caption id="attachment_4848200" align="aligncenter" width="600"] Pep csapatai játékosként: Barcelona, Brescia, AS Roma, Al Ahli, Dorados[/caption]

Nem vagyok nagy rajongója a spanyol focinak, de Guardiolát szimpatikus edzőnek tartom. Eddigi eredményei pedig magukért beszélnek: 3x spanyol bajnok, 3x spanyol Szuperkupa-győztes, 2x Király-kupa-győztes, 2x Bajnokok Ligája-győztes, 2x európai Szuperkupa-győztes, 2x világkupa-győztes (forrás: nso.hu)

Érdekesség: Josep Guardiola a Barcelona edzőjeként a 2008/2009-es Bajnokok Ligája szezonban 5:1-es összesítéssel ütötte ki új csapatát. Barcelonában 4:0, míg München 1:1 volt az eredmény.

Ha a szakmai dolgokat félre tesszük, akkor megállapíthatjuk, hogy az egyik legsármosabb, legjóképűbb edzőről van szó.

Szólj hozzá!

Címkék: barcelona guardiola bayernmünchen


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr156119536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása