HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2012.12.18. 12:27 Ági07

EZÜSTLABDA-szavazás 2012: Végeredmény

A tavalyi évhez hasonlóan idén is útjára indítottam az Ezüstlabda-szavazást; egy hónapon keresztül szavazhattatok a továbbjutókra. Négy csoportból nyolc játékos jutott a döntőbe. Legtöbben Edinson Cavanira,  a Napoli kiválóságára adtátok a voksotokat, így ő lett 2012 Ezüstlabdása. Szorosan mögötte végzett Joe Hart, a Manchester City kapusa. A bronzérmet Robert Lewandowski a Dortmund csatára szerezte meg.

Az Ezüstlabda szavazás azon játékosok elismerésére született meg, akik kiváló idei teljesítményük ellenére kimaradtak az Aranylabda-jelöltek 23-as névsorából. Nem csak Messinek és C. Ronaldonak jár a rivaldafény, rajtuk kívül is vannak remek focisták, akik megérdemlik a figyelmet.

Tavaly Robin van Persie kapta tőletek a legtöbb szavazatot. A holland támadó idén már felkerült az Aranylabda-jelöltek listájára. Az idei évben a Napoli játékosa, Edinson Cavani gyűjtötte be a voksok többségét.

Az uruguay-i támadó hazájában kezdett el futballozni a Danubioban (a klubot Miguel és Juan Lazaroff, egy bolgár testvárpár alakította, a csapat neve utalás a Dunára).  20 évesen a dél-amerikai csapatoknak rendezett ifjúsági tornán ismerte meg őt a futball világ, ahol 7 góljával a torna gólkirálya lett (Pato és Vidal is brillírozott a tornán). Cavani nagyszerű teljesítményére a Juventus és a Milan elöljárói is felfigyeltek, végül a Palermo csapott le rá.

A szicíliai csapat színeiben, első Serie A találkozóján zseniális gólt szerzett a Fiorentina ellen. A gól kísértetiesen hasonlít Marco Van Basten 1988-as EB-döntőben szerzett találatához:

[youtube 5rkoppuanLM nolink]

Palermoban 109 meccsen 34-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját. A szicíliai klub után a Napoli szurkolói örülhettek a gólerős csatár érkezésének. Első meccsén a svéd Elfsborg ellen duplázott az Európa-ligában:

[youtube uzF33MRGF0k nolink]

 A változatosság kedvéért első bajnoki meccsén is betalált, a Fiorentina ellen idegenben volt eredményes:

[youtube bRzbILS2smg nolink]

Az El Matador becenévre hallgató csatár a Napoli stadiondjában sem szerette volna megfosztani a góltól a hazai közönséget, így az első hazai bajnokiján is gólt szerzett a Bari ellen:

[youtube 6zu1K5YRxO4 nolink]

Ugye nem kell mondanom, hogy első Bajnokok Ligája találkozóján is eredményes volt. A Manchester City hálóját zörgette meg az Etihadban:

[youtube 7CGrzPy0JpA nolink]

Első Napolinál töltött idényében 26-szor volt eredményes a bajnokságban, a második szezonjában 23-szor talált be. Jelenleg 12 gólnál jár. Az Azzurrival Olasz kupát nyert, melyben tevékeny részt vállalt: ő rúgta a legtöbb gólt és a döntőben a Juventus ellen is eredményes volt. Az Európa-liga idei szezonjának góllövőlisátáját Cavani vezeti és beválasztották a csoportkör all-star csapatába.

Az uruguay-i válogatottal a 2010-es németországi világbajnokságon negyedik helyen végzett. 2011-ben  Copa Americát nyert. Edinson Cavani eddig teljesítményt nézve nem véletelen, hogy a Chelsea 95 milliót sem sajnálna érte.

Ráadásként a hölgy olvasók kedvéért következzék egy kép, majd Cavani vicces oldalát is megcsodálhatjátok, amint a legújabb trendet követve ünnepli egyik gólját:

[youtube JRwPRfYLWPE nolink]

Szólj hozzá!

Címkék: napoli cavani ezüstlabda


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr986119511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása