HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2012.10.17. 15:42 Ági07

A futball szépségei

A világbajnoki-selejtezők ismét megmutatták, hogy miért is csodálatos játék a futball. Idézzük fel ezeket a momentumokat:
 
1, MAGYAR FORDÍTÁS ÉS GYŐZELEM

torokveres1.jpg

Az első és legfontosabb, hogy válogatottunk nyert tegnap. Mindig örömteli, ha tétmeccsen diadalmaskodik nemzeti csapatunk, de a tegnapi győzelem különös jelentőséggel bírt, mivel 22 év után újra törököt fogtunk, győztes tétmeccsen utoljára Puskás Ferenc talált be a törököknek, aminek már kerek 60 éve. Tehát igen hosszú, sikertelen korszakot törtek meg Gera Zoliék a félholdasokkal szemben. Azt azért hozzá kell tenni, hogy a törökökre általában jellemző tűz hiányzott az ellenfélből. Mi több, még őrlángot sem lehetett észlelni. Érdekesség, hogy épp ma van az Egri Vár Napja, mellyel a hősies törökök elleni várvédelemre emlékezünk. Az egyik Facebook-os kommentelő (Beck András Simon) ennek kapcsán írta a következő szellemes megjegyzést: “Nem is tudom, hogy a törökök mire számítottak egy Eger-Vári kapitány ellenében”. 

 

2, SVÉDCSAVAR:

svedcsavar-600x337.jpg

A németek az 56. percben már 4:0-ra vezettek a svédek ellen. Bevallom, én meg is jegyeztem, hogy ebből óriási verés lesz. A svédek azonban nem így gondolták…kiegyenlítettek! A mindent eldöntő 4. skandináv találat a meccs utolsó percében esett. Azt hiszem, ezt hívják nagy comeback-nek, vagy inkább svédül: bra avkastning-nak!  Nem csoda, hogy a német sajtó alaposan odamondott a Nationalelfnek a meccs után. A Bild ostobaságot emlegetett, a Berliner Zeitung pedig kiemelte, német válogatott a futballtörténelem során eddig még soha sem vesztett pontot 4-0-s állás után. Ami viszont az egyik oldalon kesergés, az a másik oldalt hatalmas öröm: Zlatan Ibrahimovic például azt mondta a Goal.com-nak, sok szép emléke van a labdarúgásnak köszönhetően, de ez a visszatérés a legszebb esték egyike volt.

 

3, LAST MINUTE FRANCIA-FRICSKA

giroudfranciafricska.jpg

A spanyolok a 94. percben még 1:0-ra vezettek a franciák ellen. A Sport TV riportere, Farkas Norbert már a hispán győzelmet elemezgette, amikor megindítottak egy utolsó utáni kontrát a gallok. Az akció végén Ribery beadása után Olivier Giroud remek fejessel egyenlített, véget vetve Iker Casillas 822 perce tartó góltalanságának. Örülhettek a francia szimpatizánsok… és spanyol ellendrukkerek!

4, LENGYEL VÍZILABDA:

lengyelvizilabda-600x398.jpg

Ez ugyan nem a foci szépsége, hanem egy Monty Python-történet, de kétségkívül említésre méltóan megmosolygtató. Óriási özönvízszerű eső zúdult Lengyelországra és emiatt nem tudták lejátszani az angolok elleni selejtezőt. A vicc az egészben az, hogy a stadionnak van zárható tetőszerkezete – pont az ilyen esetek miatt – de azt az óriási szél miatt nem lehetett behúzni. Talán az angol drukkerek jártak a legrosszabbul, akik potyára utaztak lengyel földre. A lengyel szurkolók viszont kihasználták a vizes pálya adta örömöket és valóságos macska-egér harcot vívtak a biztonságiakkal.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia németország svédország törökország lengyelország magyarválogatott


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr194854449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása