HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2012.08.31. 18:00 Ági07

Futballpéntek - Európai Szuperkupa

falcao-torres_1346428838.jpg_400x266

Az Európai Szuperkupa 37. kiírásában a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea összecsap az Európa Liga nyertesével, az Atletico Madriddal . Ez lesz az utolsó döntő, amit a Stade Louis II stadionban, Monacóban rendeznek, amely már 1998 óta ad otthont a jeles eseménynek. A ma este mindkét résztvevője nyert már Szuperkupát. A Kékek 1998-ban a Real Madrid legyőzésével gyűjtötték be a trófeát. Érdekesség, hogy a Chelsea jelenlegi edzője Roberto di Matteo akkor a Chelsea játékosaként keződként 63 percet játsztott a fináléban. Az Atletico Madrid 2010-ben hódította el a Szuperkupát az Inter ellen. 

Az egyik közös nevező Fernando Torres. A "Kölyök" 11 éves volt, amikor csatlakozott az Atletico Madridhoz  ahol profi karrierje során 214 meccsen 82 gólt lőtt. Ma este nevelőegyesülete és szeretett klubja ellen lép pályára. Amennyiben gólt lő, biztosan nem ünnepel majd. A másik közös pont Thibaut Courtois, aki a Chelsea játékosa és csak kölcsönben szerepel a Matracosoknál. Viszont a belga kapus egyetlen meccset sem játszott a Kékek színeiben. Egy interjúban elmondta, hogy emiatt nem is érzi igazán csapatának a Chelsea-t. A fiatal hálóőrt tavaly nyáron a Racing Genktől igazolták a londoniak, de rögtön kölcsönadták az Atleticonak. 

A 2009/10-es Bajnokok Ligája szezonban azonos csoportban szerepelt a két gárda. Madridban  2:2-t játszottak egymással, míg Londonban 4:0-ra nyert a Chelsea.  

A Chelsea remek formában van; az eddig lejátszott 3 bajnoki meccsükből hármat nyertek. Az Atletico Madrid mérlege két meccsen 1 győzelem és 1 döntetlen a spanyol bajnokságban. 

Lehetséges kezdőcsapatok a Guardian internetes kiadása szerint:

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, Cahill, David Luiz, Cole; Mikel, Lampard; Ramires, Hazard, Mata; Torres.

Atlético Madrid (4-4-2): Courtois; Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis; Mario Suárez, Gabi, Koke, Arda Turan; Cristian Rodríguez, Falcao.

 

Tippem a végeredményre: Chelsea 2:1 Atletico Madrid

 

A 20:45-kor kezdődő találkozót élőben közvetíti a Sport1 és a Digi Sport1. 

Szólj hozzá!

Címkék: courtois Chelsea Torres EurópaiSzuperkupa AtleticoMadrid


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr924744108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása