HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2012.08.17. 22:44 Ági07

PREMIER LEAGUE 2012/13 – BEHARANGOZÓ – 2.rész

Hétvégén útjára indul a labda a Premier League-ben, megkezdődik a 2012/13-as szezon. Ennek apropóján nagyító alá vettem a klubokat: érkezők, távozók, és némi esélylatolgatás. Kellemes olvasást!

QUEENS PARK RANGERS

park.jpg

Mark Hughes együttesénél volt az egyik legnagyobb jövés-menés. A legnagyobb fogásnak az ifjú tehetség Junior Hoilett és a Manchester Unitedből érkezett nagy munkabírású Park Ji-sung tűnik. A távozók oldalán honfitársunk, Buzsáky Ákos is szerepel, aki 4 és fél után távozik a QPR-tól.

Előző szezonbeli helyezés: 17. hely

Tipp az idei szezonra: 19. hely

Első meccsük a bajnokságban:  QPR-Swansea

Érkezők: Junior Hoilett (Blackburn), Park Ji-sung (Manchester United), Samba Diakite (Nancy), Robert Green (West Ham), Ryan Nelsen (Tottenham), Andrew Johnson (Fulham), Fabio (Manchester United, kölcsön)

Távozók: Paddy Kenny (Leeds), Heidar Helguson (Cardiff), Rowan Vine (St Johnstone), Peter Ramage (Crystal Palace), Danny Gabbidon (-), Danny Shittu (-), Fitz Hall (-), Gary Borrowdale (-), Lee Cook (-), Patrick Agyemang(-), Buzsáky Ákos (-)

 

READING

pogrebnyak.png

A 2006 és 2008 között két szezont töltöttek eddig a legmagasabb osztályban. Valami azt súgja, hogy a kieső helyek egyikén végeznek majd. A legnagyobb erősítés az orosz támadó, Pavel Pogrebnyak, aki tavaly már belekóstolt a PL-világába a Fulham színeiben, 12 meccsen 6 gólt lőtt.

Előző szezonbeli helyezés: újoncok a PL-ben, tavaly megnyerték a Championshipet

Tipp az idei szezonra: 20. hely

Első meccsük a bajnokságban:  Reading-Stoke

Érkezők: Chris Gunter (Nottingham Forest), Adrian Mariappa (Watford), Pierce Sweeney (Bray Wanderers), Pavel Pogrebnyak (Fulham), Danny Guthrie (Newcastle), Garath McCleary (Nottingham Forest), Nicky Shorey (West Brom)

Távozók: Michail Antonio (Sheffield Wednesday), Tomasz Cywka (Barnsley), Brian Howard (-), Andy Griffin (-), Jack Mills (-), Joseph Mills (Burnley, kölcsön) 

 

SOUTHAMPTON

Steven-Davis.jpg

A Championship 2. helyén végeztek tavaly, pedig 2009-ben még a harmadosztályban játszottak. Rickie Lambert az együttes csatára 27 góljával a Championship gólkirálya lett és 14 gólpasszt is kiosztott a társaknak. Véleményem szerint a három újonc közül ők nyújtják majd a legjobb teljesítményt. Szerencsétlenségükre az első fordulóban épp a tavalyi bajnok Manchester Cityvel játszanak. Rögtön a mélyvízbe csöppennek.

Előző szezonbeli helyezés: újoncok a PL-ben, tavaly második helyen végeztek a Championshipben

Tipp az idei szezonra: 14. hely

Első meccsük a bajnokságban:  Manchester City-Southampton

Érkezők: Jay Rodriguez (Burnley), Paulo Gazzaniga (Gillingham), Steven Davis (Rangers), Nathaniel Clyne (Crystal Palace)

Távozók: Dan Harding (Nottingham Forest), Bartosz Bialkowski (Notts County), Lee Holmes (Preston North End), Ryan Doble (Shrewsbury), David Connolly (-), Radhi Jaidi (visszavonult), Aaron Martin (Crystal Palace, kölcsön), Tommy Forecast Gillingham, kölcsön)

 

STOKE CITY

cameron.jpg

A Fazekasok a tipikus középcsapat, akik borzasztó kellemetlen ellenfél különösen hazai környezetben. A középpályára és a védelembe igazoltak új játékosokat. Az új szezonban is nehéz lesz feltörni a védelmüket. Egy vérbeli csatárt igazolhattak volna, de úgy látszik ők Crouchban bíznak.

Előző szezonbeli helyezés: 14. hely

Tipp az idei szezonra: 13. hely

Első meccsük a bajnokságban:  Reading-Stoke

Érkezők: Michael Kightly (Wolves), Geoff Cameron (Houston Dynamo), Jamie Ness (Rangers), Goran Popov (Dynamo Kiev, kölcsön)

Távozók: Danny Collins (Nottingham Forest), Jonathan Woodgate (Middlesbrough), Andrew Davies (Bradford), Salif Diao (-), Ricardo Fuller (released), Louis Moult (-), Tom Soares (-)

 

SUNDERLAND

saha.jpg

A Fekete Macskákhoz mindössze 2 új játékos érkezett, de mindketten minőségi labdarúgók. Saha már 34 éves, de a góllövés a vérében van. A spanyol Cuellar pedig komoly erősítést jelent a védelemben.

Előző szezonbeli helyezés: 13. hely

Tipp az idei szezonra: 12. hely

Első meccsük a bajnokságban:  Reading-Stoke

Érkezők: Louis Saha (Tottenham), Carlos Cuellar (Aston Villa)

Távozók: Marcos Angeleri (Estudiantes), Asamoah Gyan (Al-Ain), Michael Turner (Norwich), George McCartney (West Ham), Michael Liddle (Accrington,), Jordan Cook (Charlton), Craig Gordon (-)

 

SWANSEA

michu.png

Az előző szezonban a 11. helyen végeztek. Brendan Rogers menedzser a jó szerepléssel rászolgált a Liverpool irányítására. A helyét a dánok legendája, Michael Laudrup vette át. Rodgers az egyik fontos láncszemet, Joe Allent is vitte magával a Poolhoz. Az újdonsült edző korábbi játékosait csábította a Hattyúkhoz.

Előző szezonbeli helyezés: 11. hely

Tipp a következő idényre: 10. hely

Első meccsük a bajnokságban: QPR-Swansea

Érkezők: Michu (Rayo Vallecano), José Manuel Flores (Genoa), Jonathan de Guzmán (Villarreal, kölcsönbe), Itay Shechter (Kaiserslautern, kölcsönbe)

Távozók: Joe Allen (Liverpool), Ferrie Bodde, Casey Thomas, Joe Walsh, Scott Donnelly (szerződést bontottak velük)

 

TOTTENHAM HOTSPUR

 sigver.jpg

Új menedzser érkezett a csapat élére, Harry Redknappet André Villas-Boas váltotta. A fiatal portugál a Chelsea-nél kudarcot vallott. Kérdés, hogy a Spursnél meg lesz az összhang a játékosokkal. Gylfi Sigurdsson tavaly a Swansea-nál szerepelt kölcsönben és úgy néz ki fekszik neki az angol bajnokság, 7 gól szerzett.

Előző szezonbeli helyezés: 4. hely

Tipp a következő idényre: 7. hely

Első meccsük a bajnokságban: Newcastle-Tottenham

Érkezők: Jan Vertonghen (Ajax), Gylfi Sigurdsson (Hoffenheim)

Távozók: Vedran Corluka (Lokomotiv Moscowű), Steven Pienaar (Evertonű), Niko Kranjcar (Dynamo Kiev,űű), Ryan Nelsen (QPR, free), Ben Alnwick (Barnsleyű), Louis Saha (Sunderlandű), Bongani Khumalo (PAOK, kölcsön), Massimo Luongo (Ipswich, kölcsön), Ryan Fredericks (Brentford, kölcsön)

WEST BROMWICH ALBION

LukakuWestBrom_650x454.jpg

Az egyetlen Premier League csapat, ahol egyik honfitársunkat láthatjuk majd. Gera Zoli hosszú sérülésből épült fel. Úgy néz ki, hogy Steve Clarke a kezdőcsapatban számít Gerára.

Előző szezonbeli helyezés: 10. hely

Tipp a következő idényre: 9. hely

Első meccsük a bajnokságban: West Brom-Liverpool

Érkezők: Ben Foster (Birmingham), Markus Rosenberg (Werder Bremen), Claudio Yacob (Racing Club de Avellaneda,) Romelu Lukaku (Chelsea, kölcsön), Yassine El Ghanassy (AA Gent, kölcsön)

Távozók: Keith Andrews (Bolton), Joe Mattock (Sheffield Wednesday), Nicky Shorey (Reading), Fülöp Márton (Astera Tripolis), Somen Tchoyi (-), Paul Scharner (-), Simon Cox (Nottingham Forest)

 

WEST HAM UNITED

 JamesCollins_650x488.jpg

A másodosztály rájátszásának döntőjében harcolták ki a feljutást. A portugál csatár, Vaz Te a téli átigazolási időszakban érkezett a Kalapcsásokhoz. Nagyon jól sikerült neki a beilleszkedés, ráadásul az ő gólja döntött a rájátszás fináléjában is. A 2010/11-es idényben estek ki a másodosztályba, de csak egy szezont töltöttek ott.

Előző szezonbeli helyezés: újonc, rájátszásban vívták ki a továbbjutást

Tipp a következő idényre: 17. hely

Első meccsük a bajnokságban: West Ham-Aston Villa

Érkezők: Modibo Maiga (Sochaux), Alou Diarra (Marseille), James Collins (Aston Villa), Stephen Henderson (Portsmouth), George McCartney (Sunderland), Raphael Spiegel (Grasshoppers) Jussi Jaaskelainen (Bolton), Mohamed Diame (Wigan)

Távozók: Robert Green (QPR), Julien Faubert (Elazigspor), Frank Nouble (Wolves), Freddie Sears (Colchester), Abdoulaye Faye (Hull), John Carew (-), Papa Bouba Diop (-), Ravel Morrison (Birmingham, kölcsön)

WIGAN ATHLETIC

 arouna_kone_640.jpg

Tavaly meglegyintette őket a kiesés szele, idén nem kerülik el. Bár az előző szezonban voltak bravúrjaik. Legyőzték a Manchester United és a City is.

Előző szezonbeli helyezés: 15. hely

Tipp a következő idényre: 18. hely

Első meccsük a bajnokságban: Wigan-Chelsea

Érkezők: Arouna Kone (Levante), Ryo Miyaichi (Arsenal, kölcsön), Ivan Ramis (Real Mallorca), Fraser Fyvie (Aberdeen)

Távozók: Chris Kirkland (Sheffield Wednesday), Mohamed Diame (West Ham), Hugo Rodallega (Fulham), Hendry Thomas (-), Steve Gohouri (-), Jordan Robinson (-)

Szólj hozzá!

Címkék: premierleague


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr374718165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása