HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2012.07.25. 14:06 Ági07

Női labdarúgás a londoni Olimpián

womanfootballolympics_1343214145.jpg_426x490

Ma este megkezdik szereplésüket a női futballválogatottak a londoni Olimpián. A Franciaország-USA meccset élőben közvetíti a Duna Tv este 6 órától. Jöjjön egy kis áttekintés a torna előtt.

CSOPORTOK

E-CSOPORT: Nagy-Britannia, Új-Zéland, Kamerun, Brazília

F-CSOPORT: Japán, Kanada, Svédország, Dél-afrikai Köztársaság

G-CSOPORT: Egyesült Államok, Franciaország, Kolumbia, Észak-Korea

 

ARANYESÉLYES:

A végső győzelemre az Egyesült Államok csapata a legesélyesebb. Egyrészt ők az Olimpia történetének legeredményesebb női labdarúgóválogatottja; az eddig megrendezett négy női tornából háromszor a jenki lányok nyakába került az aranyérem, egyszer pedig másodikok lettek. Másrészt idén is nagyon erős kerettel indulnak, tavaly a németországi világbajnokság fináléjáig meneteltek, ahol Japán ellen véreztek el. A fogadóirodák is az USA győzelmét tartják legvalószínűbbnek. De a brazil és a japán válogatottat is az esélyesek között tartják számon.

 

A LEGNAGYOBB HIÁNYZÓ:

A kétszeres világbajnok Németországgal az Olimpiák történetében most először esett meg az a csúfság, hogy nem kvalifikálta magát a tornára. Korábban három alkalommal is bronzérmesek lettek, Sidneyben, Athénban és Pekingben.

 

SZTÁROK, AKIKRE ÉRDEMES FIGYELNI:

MARTA (Brazília): A FIFA ötször választotta a világ legjobbjának.

HOPE SOLO (USA): A hazájában rendkívül népszerű hálóőr legutóbb ötödik lett a FIFA Aranylabda szavazásán. Az egyik legjobb női kapusnak tartják.

ABBY WAMBACH (USA): Igazi gólzsák, 182 válogatott meccsen 138-szor rezgette meg az ellenfelek hálóját. Fejjátéka kiemelkedő. 2004-ben az Olimpia döntőjében az ő találatával nyert az Egyesült Államok a brazilok ellen. A FIFA Aranylabda szavazásán harmadik lett legutóbb.

ALEX MORGAN (USA): Az egyik legígéretesebb fiatal játékos. 42 találkozón 27-szer volt eredményes a válogatottban.

HOMARE SAWA (JAPÁN): 2011-ben Aranylabdát nyert és az év legjobb játékosának is megválasztotta a FIFA.

LOTTA SCHELIN (SVÉDORSZÁG): A legtöbbszörös válogatott a keretben és ő szerezte a legtöbb gólt is.

LOUISA NÉCIB (FRANCIAORSZÁG): A női Zidanenak nevezte el a média. Tavaly a világbajnokság all star csapatába is beválasztották.

 

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr114677093
süti beállítások módosítása