HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2012.07.01. 12:05 Ági07

EURO 2012 döntő: SPANYOLORSZÁG-OLASZORSZÁG

spain-italyuefaeuro2_452229.jpg

Elérkeztünk az Európa-bajnokság döntőjéhez. A spanyolok fináléba jutására többen számítottak, viszont az olaszok meglepetést okoztak azzal, hogy ma döntőt játszanak. A torna előtt a bundabotránytól volt hangos a Squadra Azzurra.: 2006 utáni deja vu érzés, ami tovább fokozódott azzal, hogy milyen messzire jutott a Prandelli legénység. Ma este feltehetik a koronát eddigi teljesítményükre és végrehajthatják a 2006-os Vb tökéletes copy-paste-jét. A Del Bosque vezette spanyolok mondhatni hozták a papírformát. A játékstílusukkal, az ún. tiki-takával azonban többeknél kiverték a biztosítékot (a semleges drukkereknél természetesen). Minden góljukat a 11-es pont környékéről lőtték, unalomig járatják a labdát, többen a támadóidő bevezetéséért kiáltanak, mint a kézilabdában. Egyébként az egész Európa-bajnokságra jellemző volt a távoli gólok hiánya: mindössze 8 gólt szereztek a tizenhatos vonalán kívül és csak egy született közvetlen szabadrúgásból (Pirlo a horvátok ellen talált be). Az olaszok őszintébb focit játszanak, ebben nagy szerepe van Balotellinek is, aki a németek ellen sem cifrázta a második gólnál, bevágta, ahogy kell. A technikai képességei is káprázatosak: gondoljunk csak a spanyolok elleni csoportmeccsre, amikor oxival tartotta bent a labdát (https://www.youtube.com/watch?v=fLN1Aq88xx0), és az írek elleni találata (https://www.youtube.com/watch?v=4r9GG2xTyM0&feature=related) is csodaszámba ment. 

A két csapat a csoportmeccsek során 1:1-es döntetlent játszott és az Eb egyik legjobb találkozóját vívták egymással. A döntőben természtesen kiélezetebb csatára van kilátás, de az első összecsapás bizakodásra ad okot, hogy nem fogunk majd unatkozni.

Tipp a végeredményre: Spanyolország 1:2 Olaszország

Szólj hozzá!

Címkék: spanyolország olaszország euro2012


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr934622004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása