HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2012.04.12. 15:05 Ági07

CLINT DEMPSEY - A csendes amerikai

Nincsenek olyan képességei, mint Lionel Messinek vagy Cristiano Ronaldonak, viszont amikor az akaraterőt és az elszántságot osztogatták Dempsey bizonyára többször is sorba állt. Egy családi tragédiának köszönheti, hogy egyáltalán elkezdett focizni, ugyanis a szülők a nővére tenisz karrierjét tudták csak finanszírozni. Minden megváltozott, amikor Jennifer egy agyi aneurizma következtében életét vesztette. A tragédiát Clint magában dolgozta fel és ettől kezdve tripla erőbedobással edzett. Minden találata után a testvére emléke előtt tiszteleg, amikor felmutat az égre.

A Fulham huszonhármasa élete legjobb szezonját futja. Brian McBrideot megelőzve a Premier League történetének legeredményesebb amerikai játékosává lépett elő. 16 góljával az angol bajnokság idei szezonjában a legeredményesebb középpályás. Yakubuval és Kun Agüeroval holtversenyben negyedik a góllövőlistán. A pályán töltött percek tekintetében az ötödik helyen áll, nála csak három kapus és a csapattársa Hangeland volt többet pályán. Ő az első amerikai, aki mesterhármast lőtt a Premier League-ben (A Newcastle elleni 5:2-es siker alkalmával). Elmondása szerint a Bolton ellen lőtte élete első szabadrúgásgólját (éppen Bogdán Ádámnak).

Az összes sorozatot figyelembe véve a Fulham góljainak 45%-át Dempsey szerezte. Egyértelműen kijelenthetjük, hogy csapata húzóembere. De vajon megállná-e a helyét egy topcsapatban? Deuce remek teljesítményével a kérők is megszaporodtak. Arsenal, Manchester United, Tottenham, Schalke, Malaga. Leginkább az Arsenalban és a Schalkéban tudnám elképzelni. Ráadásul az Ágyúsok már korábban is vitték volna Dempseyt. Az egyik internetes honlapon meg is szavaztatták a nézőket, arról, hogy melyik klubban látnák szívesen az amerikait. Toronymagasan vezet az Arsenal (47,5%), második helyen a maradás, azaz a Fulham áll (23,3%), harmadik a Tottenham (12,7%) és negyedik a Manchester United (6%).

Azért azt sem szabad elfelejteni, hogy Dempsey az amerikai válogatottban is kiválóan teljesít. Az elmúlt 15 meccsen hatszor zörgette meg az ellenfelek hálóját és 2 gólpasszt is kiosztott.

Ha még többet szeretnétek olvasni Dempseyről vagy az amerikai fociról, akkor ezen az oldalon sok érdekességet találhattok: www.jenkifoci.blog.hu

 

A 2011/12-ES IDÉNY SORÁN SZERZETT DEMPSEY-GÓLOK (EDDIG 22):

 

A FULHAM 2009-es EURÓPA LIGA MENETELÉSE SORÁN ÉLETE EGYIK LEGSZEBB GÓLJÁT SZEREZTE A JUVENTUS ELLEN:

DEMPSEY-FÉLE SKORPIÓRÚGÁS A VÁLOGATOTT SZÍNEIBEN, GÓL UGYAN NEM LETT BELŐLE, DE SZÉPSÉGDÍJAS MEGMOZDULÁS VOLT:

Szólj hozzá!

Címkék: fulham dempsey


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr314389838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása