HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2011.10.27. 13:21 Ági07

Dicső múlt, kérdőjeles jövő: AS Monaco, Samp, Depor, MTK

A tavalyi szezon végén olyan csapatok estek ki az első osztályból, akik egykoron bajnokok voltak és trófeákat gyűjtöttek. Nézzük meg, hogy jelenleg hol állnak a másodosztályban és van-e számukra visszaút.

AS MONACO

A gall csapat hajója tovább süllyed, olyannyira, hogy a francia harmadosztály, a National felé sodródnak. Utolsó helyen állnak a Ligue 2-ban, legutóbbi 5 meccsüket elbukták, mindössze 1 győzelmük van eddig. 1992-ben KEK, 2004-ben Bajnokok Ligája döntőt játszottak, hétszer nyerték meg a Ligue 1-et és ötször a francia kupát. A '90-es években itt rúgta a bőrt többek között Jürgen Klinsmann, Thierry Henry és David Trezeguet. A 2000-es években sem volt hiány nagy nevekből: Oliver Bierhoff, Fernando Moriantes, Javier Saviola, Patrice Evra.

Tipp a jövőre: A szakadék szélén táncolnak, de a harmadik vonalba nem fognak kiesni. 14-15. helyezést jósolok.

 

SAMPDORIA

Jelenleg a 6. pozíciót foglalják el a Serie B-ben. Amennyiben ezen a helyen végeznének, játszhatnának a feljutásért. A helyzetük korántsem reménytelen. 1999-ben szintén kiestek az első osztályból és a visszatérésre egészen 2002-ig kellett várni. Nem volt ez mindig így: 1989-1990-es szezonban megnyerték az UEFA-kupát, 1992-ben BEK-döntőt játszottak a Barcelonával (érdekesség, hogy a csapat tagja volt akkor a Manchester City jelenlegi edzője, Roberto Mancini, a Barcában pedig Pep Guardiola), egyszeres olasz bajnokok és négyszeres kupagyőztesek.

Olyan neves játékosok húzták magukra a Samp mezét, mint Marcello Lippi, Jürgen Klinsmann, Gianluca Vialli, Ruud Gullit vagy Clarence Seedorf. Érdekesség, hogy jelenleg két magyar is tagja a klubnak: Laczkó Zsolt és Koman Vladimir.

Tipp a jövőre:  Nagy csatában kiharcolják a feljutást a Serie A-ba.

 

DEPORTIVO LA CORUNA

Kilencedik helyen tanyáznak a Segunda Divisionban, de egy meccsel kevesebbet játszottak. 1999-2000-es szezonban a Barcelona előtt megnyerték a Primera Divisiont. 1995-ben és 2002-ben elhódították a spanyol kupát is. Egykor a Deport erősítette Roy Makaay (2002-2003-as szezonban 29 góllal spanyol gólkirály és aranycipős lett), Diego Tristan (2001-2002-ben spanyol gólkirály) valamint két nagyszerű brazil Bebeto és Rivaldo is.

Tipp a jövőre: Nem elég erős a csapat ahhoz, hogy idén feljusson.

 

MTK BUDAPEST

Megyőző teljesítménnyel és 6 ponttal vezetik az NBII Nyugati csoportját a Gyirmót előtt. 9 győzelem mellett mindössze 1 vereséget szenvedtek el és ők szerezték a legtöbb gólt a bajnokságban. 23 alkalommal nyertek bajnokságot és 12szer magyar kupát. Legutóbb 2008-ban egy rendkívül fiatal csapattal végeztek a bajnokság élén. Meglepő volt, hogy 2 évre rá kiestek. Talán a túl sok fiatallal túlzásba estek, egy-két rutinos játékosra is szükségük lett volna. A kiesés ellenére is példaértékű a klub utánpólásnevelésre fordított pénze, energiája.

Tipp a jövőre: Az említett csapatok közül nekik van a legtöbb esélyük feljutni és ezt ki is használják. Jövőre újra az NBI-et erősítik majd.

2 komment

Címkék: sampdoria monaco mtk deportivo


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr403333782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jenkifoci 2011.10.27. 16:28:37

az MTK nagyon meggyőző teljesítményt nyújt. A Fradinak is így kellett volna vennie az NB2-es akadályt.

A többi klub közül a Monaco által bemutatott meredek mélyrepülés a legmegdöbbentőbb.

Ági07 2011.10.27. 17:45:09

Igen, egyetértek a Fradival kapcsolatosan.

A Monaco meg kész tragédia.
süti beállítások módosítása