HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2011.07.16. 15:40 Ági07

Női Labdarúgó VB-döntő beharangozó: Japán - USA

Vasárnap 20:45-kor kerül sor Frankfurtban a hatodik női futball világbajnokság döntőjére. Az egyik résztvevő egy rohamosan fejlődő meglepetéscsapat, míg a másik a női futball legeredményesebb válogatottja.

Egyértelműen kijelenthető, hogy az utóbbi években Japán fejlődött a legtöbbet a női labdarúgásban. Nézzük milyen mélyről indultak. A korábbi öt világbajnokság során egy kivétellel még a csoportból sem jutottak tovább. 1995-ben Svédországban rendezett világbajnokságon a kevés résztvevő csapatnak köszönhetően bejutottak a negyeddöntőbe (három csoport volt, a legjobb két csoport harmadik egyikeként mentek tovább). Ekkor épp a mostani ellenféllel, az amerikaiakkal találkoztak. Az eredmény 4:0 a jenkik javára, akik később meg is nyerték a tornát. A japánok legnagyobb vereségüket is az USA-tól szenvedték el, ami 9 kapott és 0 rúgott góllal zárult. A 2008-as pekingi Olimpián az elődöntőben találkoztak az amerikai hölgyekkel, ahol egy szorosabb 4:2-es eredménnyel végeztek. Végül a negyedik helyet szerezték meg, mivel a bronzmeccsen Németországtól vereséget szenvedtek. Az idei világbajnokságon a negyeddöntőben óriási meglepetésre kiejtették a házigazda németeket. Az elődöntőben a végső győzelemre is esélyes svédeket egy meggyőző 3:1-es játékkal győzték le. A női labdarúgás követői csak ámulnak a japán hölgyek eredményességén és játékán, ami inkább nevezhető brazilosnak, mint a Marta vezette brazilok játéka. A japánok legje: a tízes mezben játszó Sawa. 4 góljával (holtversenyben a brazil Martával) vezeti a torna góllövőlistáját. 178 mérkőzésen 79 gólt szerzett a nemzeti csapatban. Karrierje során megfordult a női labdarúgás Mekkájában, az Amerikai Egyesült Államokban is, ahol játszott a Denver Diamondsban, az Atlanta Beatben és a Washington Freedomban is. Jelenleg hazájában, Japánban, az INAC Kobe Leonessa-ban focizik.

Az Amerikai Egyesült Államok a női labdarúgás történetének legsikeresebb csapata. Eddigi legfontosabb címeik: két világbajnoki arany, három olimpiai arany és hat CONCACAF Arany-kupa elsőség. A németországi torna legizgalmasabb mérkőzését az amerikai csapat a brazilok ellen vívta a negyeddöntőben, ahol a brazilokon kívül a bíró kétes ítéleteivel is meg kellett küzdeniük (jogtalan tizenegyes és kiállítás). Az elődöntőben a franciákat verték 3:1-re és ezzel bejutottak a döntőbe, ahol megszerezhetik harmadik aranyukat, mellyel ők lennének az abszolút csúcstartók a világbajnokságok történetében (jelenleg a németeknek és nekik is két VB elsőségük van). The Yanks becenévre hallgató válogatott egyik legjobb és legeredményesebb játékosa, Abby Wambach. A brazilok elleni negyeddöntőben ő szerezte az amerikaiak második gólját, mellyel döntetlenre és egyben hosszabbításra mentette a meccset és a büntetőpárbajban sem hibázott. 162 meccsen lépett pályára amerikai mezben és 121 gólt szerzett. Jelenleg hazájában a magicJack nevezetű együttesben játszik.
 
Az amerikai válogatott győzelmét várom, mivel óriási tapasztalatuk van már a döntőkben vívott ütközetekről. Végső tipp: USA 2:0 Japán

 

Szólj hozzá!

Címkék: usa japán sawa wambach


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr53072410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása