HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2011.07.11. 19:32 Ági07

Amerikai álom

1999. július 10. USA – Kína világbajnoki döntő: a VB-t Amerikában rendezték így hajnalban néztem a közvetítést és drukkoltam a Mia Hamm vezette amerikai válogatottnak. 90.185 néző volt a Rose Bowl stadionban, Pasadenában. A rendes játékidő 0:0-val végződött és a hosszabbításban sem esett gól. Következhettek a tizenegyesek. A gyomrom összerándult és azt a jóleső izgalmat éreztem, amit korábban már oly sokszor. Közvetlenül ezt megelőzően a Bajnokok Ligája döntőben, amit kedvenc csapatom a Manchester United nyert meg drámai véghajrában a Bayern München ellen.

A jenki lányok nem hibáztak, Liu Yang azonban kihagyta a büntetőt és kezdődhetett a fieszta, rendkívül boldog voltam. A második aranyérmét begyűjtő amerikai válogatottat és Mia Hamm-et ábrázoló poszterek a következő héten kikerültek a szobám falára.
 
 
2011. július 10. USA – Brazília világbajnoki negyeddöntő: napra pontosan 12 évvel később újra a TV előtt ültem. Immár európai embernek ideális időpontban, mivel Németországban zajlik a hatodik női foci VB. Az amerikai válogatott kikapott a svédektől, így már a negyeddöntőben összekerült a két női focinagyhatalom. Az első gólról sajnos lemaradtam a Tour de France élő közvetítése miatt, de így is örültem, amikor megláttam a livescores-on, hogy Daiane öngóljával vezetnek az amerikaiak. A 30. perctől végre követhettem a meccs alakulását. A 60. percben felpörögtek az események: a bíró tizenegyest ítélt a braziloknak és kiállította Rachel Buehlert. A brazil Cristiana kihagyta a büntetőt, de a bíró újra rúgatta (mondván Solo elmozdult és előrébb helyezkedett). A másodikat már Marta rúgta és értékesítette is. A játékvezető volt a brazilok 12. embere. A büntető ténye is kérdéses volt az ismétlése meg egyszerűen vérlázító, a piros lapról nem is beszélve. Marta a 92. percben 2:1-es vezetéshez jutatta csapatát. Valami oknál fogva teljesen biztos voltam benne, hogy az amerikaiak kiegyenlítenek és bejutnak az elődöntőbe. A brazil ’hölgyek’ tovább feszítették a húrt és műesésekkel bosszantották az ellenfél szurkolóit, valamint az immáron az amerikaiak mellé álló német drukkereket is. A seleção védője, Erika minden ok nélkül összeesett és hordágyon vitette le magát. Majd amint kiértek az oldalvonalon kívülre, leugrott a hordágyról. Jutalma egy sárga lap színészkedésért és óriási füttykoncert a stadionban helyet foglaló több, mint 25 ezer nézőtől. A 122. percben eljött a csoda Wambach Rapinoe passzából gyönyörű fejesgólt szerzett és ezzel egyenlített.
Jöhettek a büntetők. A 2. percben öngólt szerző Dainae lövését az amerikai kapus Hope Solo kifogta. A jenkik nem hibáztak, leszámítva Boxx gyatrán rúgtott a büntetőjét, de azt újra rúgatta a bíró, mivel a brazil kapus elmozdult. Talán megszólalt a lelkiismerete és igazságérzete... Boxx magabiztosan értékesítette a megismételt tizenegyest. Száz szónak is egy a vége: győzött az igazság és az amerikai csapat bejutott az elődöntőbe.
 
Bármennyire is furcsa, de a németországi női VB meccseit sokkal jobban élvezem, mint az Argentínában zajló Copa Americát. Több a néző, nagyobbak az izgalmak, élvezetesebbek a meccsek. Mielőtt bárki cikizné a női focit, azt javaslom, hogy nézze meg az USA – Franciaország elődöntőt. Garantáltan tetszeni fog, amit lát. :)
 

Szólj hozzá!

Címkék: usa brazília wambach


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr253058433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása