HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2011.06.26. 12:30 Ági07

Mexikóé az Arany-kupa

A DÖNTŐRŐL

A tornán végig magabiztos teljesítményt nyújtó mexikói válogatott 4:2-re verte a döntőben az amerikai nemzeti tizenegyet és ezzel megnyerte az Arany-kupát. Rendkívűl jó iramú és izgalmas döntőt játszott a két csapat. Meglepetésre a jenkik vezettek 2:0-ra, Bradley okos fejesével és Donovan góljával, amit egy fantasztikus passzjáték előzött meg. A következő két mexikói gólhoz az amerikai csapat hibái is kellettek. A harmadik találat  Barrera klasszis mozdulatból született, a West Ham játékosa gyönyörűen csavarta külsővel a labdát Howard kapujába. Talán a negyedik mexikói gól volt a legszebb, Dos Santos bohócot csinált a védelemből és Howard kapusból, majd Lichaj felett becsavarta a labdát a kapuba.

A DÖNTŐ KOMMENTÁRJÁRÓL

Az Eurosport kommentátora végig álmosan, visszafogottan közvetített. A góloknál annyira emelte fel a hangját, mintha egy magyar megye kettes derbit kommentált volna. A nevek kiejtése is komoly gondokat okozott számára. A Fox Soocer kommentátora Lichaj nevét liháj-nak ejtette (nyilván jól ejti hazája játékosának nevét), addig ő következetesen likecs-nek mondta, amely nélkülözött minden logikát. Vehette volna a fáradtságot, hogy ennek az apró dolognak utána néz. A meccs elején többször mutatták Cherundolo arcát és mozgását, amiből egyértelműen látszott, hogy megsérült. Amikor cseréhez készülődtek a partvonalon és Borstein készült beállni, a riporter megjegyezte, hogy biztos Bocanegra vagy Lichaj készül lejönni. Csak egy kicsit kellett volna figyelni.

A TORNÁRÓL

Az Arany-kupa meglehetősen alulértékelt volt a haza sajtóban, egész pontosan a Nemzeti Sportban. Számukra csak egy igazi torna van a nyáron, a Copa America. Ehhez képest ez az Arany-kupa sokkal színvonalasabb, mint például az Afrika kupa, ami nálunk sokkal nagyobb sajtót kap. A legutóbbi Afrika kupán rengeteg technikai hibát és színvonaltalan meccset láthattunk. Az Arany-kupa játékosai technikailag sokkal képzettebbek, fegyelmezettebbek voltak.

A TORNA ÁLOMCSAPATA

KAPUS

Valladares (Honduras): a döntő után őt választották a torna legjobb kapusának.

VÉDELEM

Lichaj (USA): a kényszerből átalakított védelemben végig jó teljesetíményt nyújtott és a goal.com a torna egyik legjobb védőjének ítélte.

Marquez (Mexikó): a tornagyőztes Mexikó csapatkapitánya végig magabiztosan irányította csapatát.

Marshall (Costa Rica): tragikus körülmények között hunyt el autóbalesetben, miután első válogatott gólját szerezte a negyeddöntőben Honduras ellen, ahol csapata legjobbja volt.

Cherundolo (USA):  a döntőbeli kiválásáig végig fontos láncszeme volt az amerikai csapatnak, védőfeladatát kiválóan látta el és emelett felfutásaival és beadásaival segítette a támadásokat is.

KÖZÉPPÁLYA

Barrera (Mexikó): Gólt lőtt a döntőben és kiemelkedett a mexikói csapatból.

Phillips (Jamaica): A jamaicai válogatott meccsein összesen három gólt lőtt és vezére volt a villámléptű karibi alakulatnak.

Bradley (USA): A védekezésben és a támadásban is kivette a részét és a döntőben gólt lőtt.

Dos Santos (Mexikó): Megcsillogtatta technikai tudását és 3 gólt lőtt, köztük a döntő legszebb találatát szerezte.

CSATÁROK

Dempsey (USA): Három góljával és két gólpasszával az amerikai csapat tornán lőtt góljainak több mint felében szerepet játszott.

Hernandez(Mexikó): A Manchester United ifjonca a torna gólkirálya lett 7 góllal, ráadásul 2 gólpasszt is kiosztott.

2 komment

Címkék: usa mexikó aranykupa


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr633015716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hobbyfirkász 2011.06.29. 01:01:59

Köszönjük szépen az összefoglalót! Remek munka!

Ági07 2011.06.29. 07:17:35

@hobbyfirkász: Szívesen, máskor is. :) (Hamarosan jön a Copa America). Köszi a dicséretet! :)
süti beállítások módosítása