HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2011.06.12. 17:22 Ági07

Miért éppen Dagesztán?

A '90-es évek meghatározó tv-sorozatában, a Miért éppen Alaszkában Fleischman doktort az Isten háta mögötti Alaszkába küldik. Az ösztöndíjáért cserébe kell eltöltenie ezen a kietlen helyen 4 évet. Dzsudzsák Balázs, hazánk jelenlegi legjobb futballistája is 4 évet írt alá. Fleischman doktorral ellentétben ő önként ment a világ végére, az Anzsi Mahacskalába.

Imádom a focit, rengeteg játékost és csapatatot ismerek, de töredelmesen bevallom, hogy nem hallottam még erről az alakulatról. Megnyugtató, hogy a Sport 1-en Várhidi Péter és Bognár György is hasonlóképpen nyilatkozott. Bár az ugyancsak orosz Zenit csapatáról sem tudtunk túl sokat, amíg be nem robbant a köztudatba 2008-ban, amikor is megnyerte az UEFA-kupát. Tetszetős, szórakoztató focit játszottak. 2009-ben magyar vonatkozása is lett a klubbnak, Huszti Szabolcs a Hannoverből tette át székhelyét Oroszországba. Azóta nem sokat hallani Szabolcsról, leszámítva válogatottbeli kisebbfajta botrányát. Amíg a Hannoverben játszott, láthattuk őt a tévében. Számomra mindig az volt az első, hogy a német bajnokság eredményei közül megnézzem, hogy mit játszott a Hannover és Huszti rúgott-e gól. Bizony rúgott és igen jól játszott. A kérdés az, hogy Dzsudzsák Balázzsal is ez fog-e történni. Eltűnik majd a nagy orosz télben? Pontosan emiatt 'haragszanak' rá az emberek. Ez az oka, hogy egyesek finoman, mások a jóízlés határát átlépve vonják kérdőre őt különböző közösségi oldalakon. Nekem is az a véleményem, ami a többségnek: nem értek egyet azzal, hogy Dzsudzsi ebbe az ismeretlen klubba szerződött. Talán csak Gera Zoli igazolásait kísérte ekkora figyelem, de az Ő története más, későn érő típus, pályafutása és fejlődése nem írható le egy egyenes vonallal. Balázs útja eddig nyílegyenes volt és lépcsőfokonként haladt: Nyírlugos, Debreceni Olasz Focisuli, Debrecen, PSV. Most úgy tűnik, az Anzsi Mahacskalával egy pár lépcsőfokot visszalépett. Jó lett volna őt a Premier League egyik középcsapatában állandó kezdőként látni, ahogy száguldozik a bal szélen és lövi a gólokat.

Miért éppen Dagesztán? A pénz miatt. Elsőre talán ez a válasz tűnik logikusnak. A pletykák szerint napi 2,7 millió Ft lesz Dzsudzsák keresete. Tegyük a szívünkre a kezünket: ki mondott volna erre nemet Balázs helyében? Viszont, bennünket szurkolókat is meg kell értenie Dzsudzsáknak és a családjának. Jelenleg ő a magyar futball elsőszámú sztárja, ő az ország labdarúgásának arca. Ezért sokan személyes ügynek tekintették az átigazolást, köztük én is. Vártam a csapat nevét: Everton, Juventus vagy talán Liverpool. Nem, Anzsi Mahacskala. Tessék? Micsoda? Milyen Halacska? Ez olyan, mintha beígérnének egy álomutazást Balira, de helyette az Antarktiszra küldenének.

Ahogy Fleischman doktor beleszeretett Alaszkába és az alaszkai emberekbe, úgy Dzsudzsák Balázs is megtalálhatja a helyét Dagesztánban, az Anzsi Mahacskalában. Ki tudja, talán ezután jön csak a Liverpool. Én legalábbis erről álmodom. :)

Szólj hozzá!

Címkék: dzsudzsák anzsi mahacskala


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr632978086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása