HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.08.14. 22:35 Ági07

Premier League Szezonelőzetes – 6. rész: Sunderland, Swansea, Tottenham

Hamarosan eldördül a startpisztoly és kezdődik Premier League új idénye! A kezdő sípszóig esélylatolgatásokat olvashattok a blogon. Az ötödik rész főszereplői a Sunderland, a Swansea és a Tottenham.

SUNDERLAND

Az igazolások közül a két legmeghatározóbb név Jozy Altidore és Emanuele Giaccherini. Altidore-t az Alkmaarból igazolták a Fekete Macskák. Az amerikai válogatott támadó fantasztikusan szerepelt Hollandiában: az előző két idényben 51 gólt szerzett minden sorozatot egybevéve. Egyszer már szerencsét próbált a PL-ben, akkor a Hull Cityben szerepelt kölcsönben és nagyon nem ment ment neki a játék. Mentségére szóljon, hogy nagyon fiatal és tapasztalatlan volt akkor. Nagy tételben fogadnék rá, hogy több mint 10 gólt szerez majd a bajnokságban.
A Juventustól érkező apró termetű olasz is sokat tehet hozzá a Sunderland játékához. A Konföderációs kupán az olasz válogatott egyik legjobbja volt.

Paolo di Canio személye garanciát jelenthet a tavalyinál elért (17.) sokkal jobb helyezésre. Fantasztikus, ahogyan motiválni tudja a játékosait, győzni akarása nem ismer határokat. Tipp a végső helyezésre: 9. hely

 sunderlandkislanynagyfoci

SWANSEA

Michael Laudrup nem várt magasságokba repítette a Hattyúkat az előző idényben. A walesi alakulat megnyerte a Ligakupát, történetük első kupagyőzelmét aratva ezzel és ők az első walesi csapat, amelyik nemzetközi színtérre lép. A transzferpiacon sem tétlenkedtek, olyan neveket igazoltak, akikkel még magasabbra törhetnek. Az elmúlt idényben holland gólkirályi címet szerző Wilfried Bony klubrekordot jelentő, 12 millió fontért érkezett. Az elefántcsontparti 30 holland bajnokin 31 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját. Első meccsén, az  Európa-liga selejtezőjében  rögtön igazolta klasszisát, két góllal debütált. Akkora fogás lehet ő a Swansea-nak, mint tavaly Michu.
Az angol utánpótlás-válogatottban rendszeresen szereplő Jonjo Shelvey komoly erősítést jelenthet a középpályán. Bánni fogják még a Liverpoolnál, hogy elengedték a tar játékost.

Igaz, hogy két fronton kell helyteáálnia a Swansea-nak, de a bajnokságban akár a 8. helyet is megszerezheti a szimpatikus kiscsapat.

 swanseakislanynagyfoci

TOTTENHAM HOTSPUR

A nyár egyik legbonyodalmasabb  átigazolásának főszereplője, Gareth Bale jelen pillanatban (még) a Spurs alkalmazásában áll. Nagyban befolyásolja a csapat teljesítményét, hogy a walesi továbbáll-e. Az előző szezon végén Bale díjak egész sorát zsebelte be (a profi játékosok szervezete az Év játékosának és az Év fiatal futballistájának is megválasztotta, a Futballszakírók Szövetségénél is ő vitte a pálmát). 33 bajnoki meccsen 21 gólt szerzett és számos találatot ő készített elő. Bátran kijelenthetjük, hogy a Spurs teljesítménye nagyban függ Gareth Bale-től.
A spanyol gólzsák Roberto Soldado leigazolása remek húzásnak tűnik, hiszen a walesin kívül hiányzott egy  igazi góllövő az együttesből. Nagy reményekkel igazolták a friss Konföderációs kupa-győztes Paulinhót is.  A brazil a középpályára hozhat stabilitást. Nacer Chadli személyében a harmadik belga válogatott érkezett a klubhoz (Mousa Dembélé és Jan Vertonghen után). Chadli a középpálya mindkét szélen bevethető.
Az előző idényben a fontos gólokat szerző Clint Dempsey nagy meglepetésre hazatért az MLS-be, a Seattle Soundersbe. A fiatal válogatott védőt,  Steven Caulkert a PL-újonc Cardiffnak transzferelték el.

A Tottenham okosan igazolt, de ennek ellenére úgy érzem, hogy az Arsenal mögött, az ötödik helyen zárják majd a bajnokságot.

kislanynagyfocitottenham

Korábbi részek:
1. – ARSENAL, ASTON VILLA, CARDIFF CITY
2. – CHELSEA, CRYSTAL PALACE, EVERTON
3. – FULHAM, HULL CITY, LIVERPOOL 4. – MANCHESTER CITY, MANCHESTER UNITED, NEWCASTLE UNITED 5. - NORWICH, SOUTHAMPTON, STOKE

A következő rész tartalmából: West Brom, West Ham

Szólj hozzá!

Címkék: tottenham sunderland SWANSEA


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr666119647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása