HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.04.04. 11:29 Ági07

David Beckham - "Vénnek való vidék"

Carlo Ancelotti a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőn meglepetésre a kezdőbe jelölte David Beckhamet, aki remek játékával csattanós választ adott kritikusainak, akik szerint ő már kevés a PSG-hez és a francia élvonalhoz.

Bár Beckham is elismerte, hogy nem egy TGV vonat, de sosem volt az. Fantasztikus szabadrúgásai, távoli góljai és forintos passzai miatt kedvelte meg őt fél világ. A helyes pasi részt és kiváló marketinget most hagyjuk. :)

Manchester Unitedes időszaka után pedig bebizonyította, hogy a kemény munkától és kihívásoktól sem riad vissza. A Real Madrid játékosaként a szerződése lejárta előtt megállapodott a Los Angeles Galaxyval. Fabio Capello a királyi gárda akkori mestere válaszként kirakta Beckst a csapatból és kizárólag edzeni engedte őt. Az angol kemény munkával és példaértékű hozzáállással válaszolt. Végül visszakerült a csapatba és bajnokságot nyert a madridiakkal.  "Meggyőztem Capellót, ahogy más dolgokra is rácáfoltam. Amikor valaki azt mondja, hogy én már nem vagyok képes megfelelő szinten teljesíteni, vagy amikor Capello azt mondta, hogy soha többé nem fogok pályára lépni a Real Madridban, csak az járt a fejemben, hogy bebizonyítsam: profi vagyok." (madridista.hu)

Beckham 2007-ben a liga első "kiemelt játékosaként" (designated player) szerződött az MLS-be. Azóta hat szezon alatt 115 meccset játszott, 18 gólt lőtt, valamint 48 gólpasszt adott. Kétszer választották be az MLS álomcsapatába. Háromszor játszott MLS-Nagydöntőt, ebből kettő meg is nyert. Az angol legenda olyan sokat tett a sportág népszerűsítéséért, hogy azt nehéz lenne összefoglalni, ezért álljon itt csak egy adat. Beckham érkezése előtt, 2006-ban az MLS-meccseket átlagosan 15,504 néző tekintette meg. Ma ez az adat 18,807 néző. Amerikába igazolásával ráadásul létrehozta a "kiemelt játékos" (designated player) fogalmát, amivel kapukat nyitott meg a sztárok előtt. Az ő MLS-be költözését követően jött a ligába Thierry Henry, Rafa Marquez, Torsten Frings, Arne Friedrich, Alessandro Nesta, Marco DiVaio, s még sokan mások. (jenkifoci.blog.hu)

Amerikai karrierje során érte az újabb nagy pofon, méghozzá onnan ahonnan nem is számított rá, a hazájából Angliából. Bombaként robbant a hír, hogy Stuart Pearce kihagyta a középpályást a londoni Olimpiára készülő szűkített brit keretből. A 37 éves brit sportlegenda már 2005-ben is kulcsszerepet játszott abban, hogy az idei olimpia Londonban kerüljön megrendezésre. Tagja volt annak a delegációnak, amely 2005-ben Szingapúrba utazott, hogy a végső szavazáson prezentáják az ötkarikás terveket. A sikeres kandidálás után is szorosan együtt dolgozott a 2012-es londoni játékok igazgatójával. Sőt, a 2018-as focivébé londoni pályázatbában is közreműködött. Mindvégig kiállt a sokat kritizált brit focicsapat eszméje mellett, számos fórumon érvelt a brit nemzetek összetartása mellett.

Beckham igazi úriemberként nyilatkozott a sokkoló hír után:  „Megdöbbentett, hogy nem számítanak rám, mindenki pontosan tudta, mennyire szerettem volna részese lenni ennek a kalandnak, hihetetlenül büszke vagyok a hazámra, és roppant boldog voltam, hogy London olimpiát rendezhet – mondta a BBC-nek Beckham. – Természetesen csalódott vagyok, de esküszöm, nem lesz nálam szenvedélyesebb szurkolója a csapatnak. Hiszek benne, hogy megnyeri az aranyérmet.” (nso.hu)

A brit együttes edzője így érvelt Becks kihagyása mellett: - Ezredszer térnek vissza az újságírók erre kérdésre, mintha ettől függne a világ jövője. Nos, íme az ezeregyedik válaszom: jártam nála az Egyesült Államokban, megnéztem a napi edzésmunkáját, egy-két meccsét is, és arra a következtetésre jutottam, hogy nincs rá szükség a csapatomban ezen az olimpián. Azóta többször is felhívott, és megkérdezte, miért döntöttem így? Azt válaszoltam nyílt őszinteséggel: David, ma már semmi különlegességet nem látok a játékodban, hiszen 37 éves vagy. (futballista.hu)

Pearce  döntése után rengeteg kiálltak Beckham mellett. Az egykori Beatles tag, Sir Paul McCartney például egyenesen idiótának nevezte a kapitányt. Harry Redknapp a lovagiasság megsértésének titulálta Pearce tettét. Ahogyan anno Capellonak, úgy Pearce-nek is nagyszerű játékkal, kemény edzésmunkával és csodálatos gólokkal válaszolt Becks. 

A Portlandnek lőtt távoli bombagólja és zseniális szabadrúgása: 

[youtube 1-52FPZ0Tac nolink]

A San Josenak is tökéletes szabadrúgásgólt lőtt, ekkor a meccset közvetítő kommentátor meg is jegyezte, hogy tiszta és világos üzenet volt ez Stuart Pearce-nek: 

[youtube XiPZuA9-HDY nolink]

A Concacaf BL 1000. találatát Beckham szerezte, stílszerűen szögletből talált be: 

[youtube 8O1ehEZQ6ko nolink]

Idén januárban a szezon végéig a PSG-be szerződött. Újfent emberi nagyságáról tett tanúbizonyságot azzal, hogy teljes fizetését egy gyermekalapítványnak ajánlja. Természetesen újra megszólaltak a rosszmájúak. Az origo a következőket írta: "Beckham megszerzése sportszakmai szempontokból nehezen védhető, hiszen már 37 éves (a Ligue 1 legidősebb mezőnyjátékosa lesz), és az elmúlt éveket az MLS-ben töltötte, amely bármennyire is fejlődik, színvonalában még mindig messze van a rangosabb európai bajnokságoktól, sokkal kisebb fizikai megterhelést jelent, mint a francia élvonal. Ráadásul Beckham taktikai szempontból sem passzol a PSG-be"

Ezzel szemben Ancelotti a kezdőbe jelölte Beckhamet a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőn. A legmagasabb szinten 70 percet játszott az angol. Bírta a fizikai megterhelést és taktikailag is beleillett a képbe. A whoscored.com statisztikája szerint a franciák középpályáján ő ért legtöbbször labdába. Többször, mint a 21 éves Moura, a 24 éves Pastore, a 26 éves Matuidi vagy a 28 éves Lavezzi. A párizsi mezőnyjátékosok közül  messze ő adta a legtöbb hosszú passzt, számszerint nyolcat. De a passzok összeségét figyelembe véve is kiemelkedett klubjából, Ibra után az ő neve mellett áltt a legtöbb passz. A legbeszédesebb adat viszont a következő: a legtöbbet Beckham futotta a mezőnyből az első félidőben (5.87 km), őt száz, illetve háromszáz méterrel lemaradva követte Xavi, illetve Iniesta. (nso.hu)

A legjobb jellemzéssel a legenda, Zinedine Zidane  szolgált:– Beckham az a típus, aki 45 perccel előbb érkezik az edzésre, mint a többi játékos, és félórával mindenki más után távozik, valóban, egy igazi profi. Azok a futballisták, akik vele együtt készülnek, rengeteget tanulhatnak majd tőle. Igaz, hogy már 37 éves, és nem játszik mindig minden meccsen végig, de ha csak 20-30 percet kap, akkor is meg tudja fordítani egy találkozó menetét, vagy eldönteni azt, ennyi idő alatt is. Ez az ember nemsokára 40 éves lesz, de még mindig nagyon szeret futballozni, tele van szenvedéllyel a sport iránt – mondta korábbi csapattársáról, David Beckhamről  Zinedine Zidane. (csakfoci.hu)

David Beckham hamarosan feltűnhetne egy Old Spice reklámban is, ugyanis ígéretek helyett, mindig bizonyít.

Szólj hozzá!

Címkék: psg DAVIDBECKHAM


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr786119591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása