HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.03.19. 22:03 Ági07

Premier League? Bundesliga? Ha izgalomra vágytok, nézzetek inkább holland bajnokságot!

A legtöbb rangos európai bajnokság végső befutóit már most sejthetjük, hiszen az aranyvárományos gárdák általában jelentős pontkülönbséggel állnak a tabella élén. Az utcahossznyi előny nem túl izgalmas hajrát ígér.  A drámai fordulatokra és váratlan végkimenetelre vágyó futballszurkolóknak a következő hónapokban érdemes lesz figyelniük a holland bajnokságot. Hogy miért, azt nemsokára megtudhatjátok. De előtte utazzuk körbe Európát. :)

A legnagyobb magabiztossággal a Bundesligában hirdethetjük ki a végső győztest. 8 fordulóval a bajnokság vége előtt 20 ponttal vezet a Bayern München a második helyezett Borussia Dortmund előtt. A képlet egyszerű: ha a következő fordulóban nyer a Bayern (a nem túl acélos Hamburgot fogadják)  és a Borussia (Stuttgartba látogatnak) nem szerez pontot, akkor a salátástálat oda is adhatják a bajoroknak, hiszen már a matematika sem lesz a dortmundiak mellett. A BL-és Európa-ligás helyekért azonban nagy harc lesz: hogy egy kicsit hazabeszéljek, Szalai Ádám klubja, a Mainz is harcban áll az Európa-ligát érő helyekért.

Az angol első osztályban sem fizet már túl sok pénzt a Manchester United aranyérme. Kilenc fordulóval a vége előtt 15 pont fórja van a Vörös Ördögöknek. Nagyon valószínű, hogy nem lesznek olyan izgalmak, mint tavaly, amikor az utolsó fordulóban, a 95. percben dőlt el a bajnoki cím sorsa a Manchester City javára. A BL-selejtezős és az Európa-ligás helyekért viszont itt is komoly küzdelem várható.

A La Liga esetében lehetetlen forgatókönyvnek tűnik, hogy ne a Barcelonánál landoljon a bajnoki trófea, ugyanis 13 egységgel mennek a királyi gárda előtt. Viszont a két madridi alakulat ádáz csatát vívhat az ezüstért, mindössze 1 pont választja el őket egymástól.

Serie A: a Juventus sorsa is saját kezében van, ugyanis 9 fordulóval a vége előtt 9 ponttal vezetnek a Napoli előtt.  A két csapat már nem találkozik egymással, viszont mindketten játsszanak még mindkét milánói gárdával. Valamint a fővárosiakkal is összefutnak: a Juve a Lazióhoz látogat, míg a Napoli a Farkasokhoz (AS Roma) utazik.

A címben beharangozott hollandokon kívül a francia bajnokság ígér még némi izgalmat a szezon hátralevő részére. Az első helyezett PSG "csak" 5 ponttal vezet a második Lyon előtt. Ráadásul a hátralévő 9 forduló még tartogat egy Lyon-PSG rangadót május 10-én. Az 5 pontos előnyön kívül két okot is fel tudok sorakoztatni az Ancelotti legénység végső diadala mellett:

1) A Lyon igencsak rossz szériában van, mivel a legutóbbi 3 meccséből egyet sem tudott megnyerni.
2) A hátralévő találkozók során ráadásul összefutnak majd a nemzetközi kupaszereplésre hajtó St.Etienne együttesével és a Nice csapatával is. 

Érdekesség, hogy a PSG 19 év után nyerhet újra bajnokságot. Az már más lapra tartozik, hogy ebben jelentős segítségükre volt a katari pénz.

Most pedig következzék az a pontvadászat, amely a legtöbb körömrágást ígéri számunkra. A holland élvonalban még 4 csapatnak van komoly esélye arra, hogy az első helyen zárja a szezont. Jelenleg így állnak: 1. Ajax - 57 pont, 2.PSV - 56 pont, 3, Feyenoord - 56 pont, 4, Vitesse - 54 pont. A hátralévő 9 forduló során két olyan meccs is lesz, amikor a négy csapat valamelyike a közvetlen riválisával találkozik: április 24. - PSV-Ajax és április 21. Feyenoord-Vitesse. De nem csak a kiélezettség miatt érdemes nézni az Eredivisie-t: a holland klubokra nem jellemző a túlzott bekkelés, a támadófocit részesítik előnyben, amelyből következik, hogy meglehetősen sok gól esik a mérkőzéseken. Az előző fordulóban például 32-szer rezdült a háló, amely 3,5-ös gólátlagot hozott. Azt is bátran kijelenthetjük, hogy itt fontosabb gólt rúgni, mint elkerülni azt. A klubok többsége erősen támadó felállásban küldi pályára játékosait, legtöbbször három csatárral. A góllövőlistát vezető Wilfried Bony (Vitesse)  például a 24 meccsen 26-szor volt eredményes. A Feyenoord olasz támadója, Graziano Pellè is hasonlóan jó gólátlaggal bír, mint az előbb említett elefántcsontparti:  Pellè 23 találkozón 21 találatot ért el. De ide sorolhatjuk még Alfred Finnbogasont (Heerenveen) - 24/20 és Jozy Altidore-t is - 26/18. Nem lennék meglepve, ha valamelyiküket jövőre egy igazi topcsapat mezében látnám. A műsorújságban a Sport Tv kínálatát böngésszétek, ha kedvet kaptatok a holland pontvadászathoz!  ;)

 

Szólj hozzá!

Címkék: eredivisie angolbajnokság franciabajnokság hollandbajnokság olaszbajnokság spanyolbajnokság


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr356119583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása