HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2014.02.04. 21:52 Ági07

Tisztelgés Luis Aragonés emléke előtt

Szombaton elhunyt Luis Aragonés az Atlético Madrid legendája, vasárnap 18 év után szeretett klubja élre állt a tabellán.

aragonéskislanynagyfoci

A legutóbbi bajnoki fordulóban az Atlético Madrid 4:0-ra nyert a Real Sociedad ellen, miközben a Barcelona vereséget szenvedett a Valenciától, illetve a Real Madrid is csak döntetlent játszott az Athletic Bilbaóval. 22 fordulót követően az egyaránt 54 pontos Real Madrid és Barcelona előtt 57 egységet gyűjtve az Atlético Madrid vezeti a pontvadászatot. Hihetetlen, de erre 18 éve nem volt példa.  Szebben nem is tiszteleghetett volna a Matracos alakulat a Mester emléke előtt. Aragonés játékosként háromszor nyerte meg a spanyol bajnokságot a Matracosok mezében és kétszer a kupát. Az 1969-70-es szezonban 16 találattal gólkirályi címet szerzett. 173 góllal ő az Atlético 1903 óta íródó történelmének legeredményesebb labdarúgója és a trófeák számát tekintve legsikeresebb edzője is. Négy különböző időszakban irányította az együttest. Bajnoki aranyat,  három spanyol kupát , világkupát, Ibériai-kupát, valamint egy másodsztályú bajnoki címet szerzett a  csapattal.

De nem csak az Atlético Madrid történelemkönyvébe írta be magát a Mester. Az általa vezetett spanyol válogatott 2008. június 29-én Európa bajnokságot nyert, mellyel egy 44 éves sikertelen korszaknak vetett véget. A Vörös Fúria azóta uralja a világ futballját.

Luis Aragonés fentről figyeli, hogy szeretett csapata 18 év után megszerzi-e a La Liga elsőséget és azt hogy a La Roja Brazíliában megvédi-e világbajnoki címét .

[caption id="attachment_4850220" align="aligncenter" width="599"]Az Atlético Madrid-Real Sociedad meccs előtt az öltözőben a nyolcas mez Luis Aragonés tiszteletére volt előkészítve. Az Atlético Madrid-Real Sociedad meccs előtt az öltözőben a nyolcas mez Luis Aragonés tiszteletére volt előkészítve.[/caption]

 

[caption id="attachment_4850222" align="aligncenter" width="592"]Az Atlético Madrid-Real Sociedad mérkőzés első góltját David Villa lőtte. A találatot a Mester emlékének ajánlotta. Az Atlético Madrid-Real Sociedad mérkőzés első góltját David Villa lőtte. A találatot a Mester emlékének ajánlotta.[/caption]

 

[caption id="attachment_4850224" align="aligncenter" width="400"]Luis Aragonés az Atlético játékosaként. Luis Aragonés az Atlético játékosaként.[/caption]

 

[caption id="attachment_4850225" align="aligncenter" width="500"]Aragonés a Matracosok edzőjeként Aragonés a Matracosok edzőjeként[/caption]

 

Szólj hozzá!

Címkék: spanyolfoci atleticomadrid aragonés


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr46119684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása