HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.10.17. 15:41 Ági07

Ma kezdődik az U17-es világbajnokság!

Ma kezdődik az U17-es világbajnokság az Egyesült Arab Emírségekben. Ki tudja, lehet hogy itt bukkan fel a következő Totti vagy Ronaldinho.  A leendő sztárok első szárnypróbálgatásait az Eurosportonon követhetitek nyomon október 17-től november 8-ig.

[caption id="attachment_4849928" align="aligncenter" width="600"]kép forrása: fifa.com kép forrása: fifa.com[/caption]

Az Egyesült Arab Emírségek ad otthont a 24 csapatos tornának. A válogatottakat hat csoportba sorsolták és az első két helyezett, valamint a négy legjobb csoportharmadik jut be az egyenes kieséses szakaszba. Érdekesség, hogy Spanyolország, Hollandia vagy éppen Németország nem kvalifikálta magát. De a korábbi kétszeres győztes Ghána sem jutott ki.
A három tornagyőzelemmel legsikeresebb Nigéria és Brazília, valamint a tavalyi győztes Mexikó viszont ott vannak.  A horvát válogatott játékosára, Alen Halilović-ra külön felhívnám a figyelmet, ugyanis ő már a torna előtt hallatott magáról. A Dinamo Zágráb felnőtt csapatában 16 évesen és 101 naposan debütált, ezzel második az örögranglistán (az első helyezett Fran Brodić szintén ott lesz a vébén). Viszont ő minden idők legfiatalabb gólszerzője a horvát első osztály történetében, mindössze 16 éves és 112 napos volt, amikor először megzörgette a hálót. Ezzel még nincs vége a legeknek. A horvát nemzeti csapat legfiatalabb debütánsa cím is az övé és már háromszor pályára lépett a felnőttek között. Nem véletlenül tartják az egyik legígéretesebb Európai tehetségnek. Horvátország holnap délután 3 órakor lép pályára a marokkóiak ellen. Remélhetőleg  Halilović megvillantja csodás képességeit.

alen_halilovic-kislanynagyfoci

Kétségkívül az a legjobb ezekben a tornákban, hogy majd évek múlva a felvételeket visszanézve olyan arcokat láthatunk, akik itt lettek ismert játékosok. Nézzünk néhány labdarúgót, aki itt robbant be és azóta sikert sikerre halmoz.

TONI KROOS: 2007-ben Dél-Koreában bezsebelte a torna legjobb játékosának járó címet és emellett 5 gólt is szerzett. Németország pedig bronzérmes lett. Azóta Kroos a Bayern Münchennel mindent elért, amit lehetett: BL-győztes, többszörös bajnok, kupagyőztes, szuperkupa-győztes és a 2010-es vébén a felnőtekkel is sikerült fellépnie a dobogó harmadik fokára. krooskislanynagyfoci

 

LANDON DONOVAN: A '99-es ausztráliai vébén ő nyerte el a torna legjobb játékosának járó címet. Azóta Donovan beírta magát az amerikai labdarúgás történelmkönyvébe. Nemrég megszrezte 134. MLS-gólját, amivel beállította Jeff Cunningham csúcsát. Több mint 150-szer öltötte magára a jenki válogatott mezét, melyben 57 gólt szerzett és 58 asszisztot osztott ki. 'Amerikai kapitány' mégcsak 31 éves, így még messze nincs vége a góltermelésnek.

donovankislanyngayfoci

CESC FABREGAS: A 2003-as finnországi világbajnokság legjobb játékosa és gólkirálya is egyben. A spanyol felnőtt válogatottal megjárta a csúcsot: kétszeres EB-győztes és világbajnok. A Barcelonával bajnoki címet, kupát és Európai Szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett.

fabregaskislanynagyfoci

 MIELŐTT SZTÁROK LETTEK - BUFFON, CASILLAS, XAVI, RONALDINHO ÉS MÉG SOKAN MÁSOK

[youtube TA2Qx3aPZKc nolink]

Szólj hozzá!

Címkék: cescfabregas tonikroos Halilović landondonovan u17-esvb


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr376119658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása