HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.10.08. 18:54 Ági07

Gólgyáros kisördögök: szárnyalnak a Mancheser United kölcsönjátékosai

A Manchester Unitednél nehezen indult az idei szezon. A gyengébb eredmények igazolták mindazt, ami várható volt:  Alex Ferguson távozása után szükség lesz egy átmeneti időszakra, hogy kialakuljon a csapat új arculata. Ebben talán szerepet játszhatnak majd azok a fiatalok is, akikről ebben a cikkben szólok. Remekül kezdte ugyanis a szezont a Vörös Ördögök három kölcsönjátékosa, Jesse Lingard, Nick Powell és Angelo Henríquez. Összesen 12 gólt szereztek, mellyel egyértelműen jelezték a United elöljáróinak, hogy számolni kell velük a jövőben. Bizonyára nagy kockázatot rejt, de szívesen lennék a tanúja egy Fergie-fiókákhoz hasonló fiatal társaság forradalmának. Akkor Alan Hansen tévés szakértő kijelentése, miszerint "kölykökkel semmit sem lehet nyerni" megdőlt: a szezon végén bajnoki aranyérem lógott a tejfölösszájú David Beckham és társai nyakában. No, de most jöjjön a három remek formában lévő kölcsönjátékos.

JESSE LINGARD - Birmingham City (született: 1992. december 15.)

lingardjesse

Lingard a Vörös Ördögök saját nevelésű játékosa és tagja volt a 2010/11-es szezonban ifjúsági FA-kupát nyert csapatnak. Ezután profi szerződést kötött a klubbal, majd a Leicester Cityhez került kölcsönbe. Részt vett a United 2012/13 felkészülési túráján, melyet meggyőző teljesítménnyel zárt. Négy góljával ő lett az együttes legeredményesebb tagja és ő szerezte a David Moyes-éra első gólját az ausztrál liga-válogatott ellen. Átlagon felüli teljesítményét U21-es válogatott meghívóval ismerték el, a skótok elleni barátságos mérkőzésen debütálhatott. Szeptemberben a több játéklehetőség reményében 1 hónapra kölcsönadta őt a United a Championshipben szereplő  Birmingham Citynek. A Sheffield Wednesday ellen lépett pályára először és bemutatkozása álomszerűre sikerült: kevesebb, mint negyedóra alatt mesterhármast ért el, majd megszerezte a negyedik gólját is.  Lingard a Millwall ellen is betalált és ezzel együtt már öt bajnoki gólnál  jár és ezzel jelenleg ő a Birmingham City legeredményesebb játékosa.  A MUTV-nek adott interjújában elmondta, hogy Paul Scholes a példaképe, de Andrés Iniesta és Shinji Kagawa játékát is csodálja.

Szubjektív: Jesse Lingard Birminghamban a középpálya bal oldalán szerepelt eddig a legtöbbször, többek között akkor is, amikor a mesternégyest szerezte. A Manchester United egyik gyenge pontja éppen a széljáték, Ashley Young mostanság igen gyenge formát mutat, így helyette el tudnám képzelni Lingardot a csapatban.

Az ausztrál liga-válogatott elleni második gólja igazán mutatósra sikerült: 

[youtube y1fZYGc50yU nolink]

Mesternégyessel debütált a Birmingham Cityben: 

[youtube qyyTkx6afVA nolink]

 

ANGELO HENRÍQUEZ - Real Zaragoza (született: 1994. április 13)

Angelo-Henriquez-5678361

A chilei tehetség 18 évesen került a Manchester Unitedhez a 2012-es nyári átigazolási időszakban. Sir Alex Ferguson elmondta, hogy már régóta figyelemmel kísérték Henriquez ígéretesen induló pályafutását. Klubcsapatában, az Universidad de Chilében és hazája utánpótlás együttesében is gólérzékeny volt. A chilei felnőtt válogatottban is bemutatkozott már egy Szerbia elleni barátságos mérkőzésen: egy fejesgóllal tette emlékezetessé debütálását. A rendszeres játéklehetőség reményében 2013. januárjában a Wiganhez került kölcsönbe. Első Premier League találkozóját a Sunderland ellen játszotta és mondanom sem kell, hogy góllal ünnepelte. A Wigannel kiesett az első osztályból, de hatalmas meglepetésre legyőzték az FA-kupa döntőjében a Manchester Cityt. Az idei nyári felkészülési tornán tagja volt a Vörös Ördögök keretének és az AIK Stockholm ellen először lépett pályára az első csapatban, 'természetesen' eredményes volt. A United színeiben történő Premier League debütálására azonban még várni kell, ugyanis az idei szezont a spanyol másodosztályban, a Real Zaragozában tölti. Eddig sikeres a spanyol küldetés, ugyanis négyszer zörgette meg az ellenfelek hálóját a fiatal támadó.

Szubjektív: Csatárokból nincs hiány a Unitednél, ezért helyes döntésnek tartom Henríquez kölcsönadását, hiszen fontos az állandó játéklehetőség. De gólérzékenysége garancia arra, hogy a jövőben, ha szükség lesz rá megállja majd a helyét a felnőtt csapatban is.

Első gólja a Premier League-ben a Wigan színeiben:

[youtube KrkTSz-TGkU nolink]

Első találata a Manchester United első csapatában az AIK elleni barátságos meccsen:

[youtube 9po1u84LURw nolink]

 

NICK POWELL - Wigan (született: 1994. március 23)

nickpowell

2012 nyarán szerződtették a Crewe Alexandra együttesétől, ahol már 16 évesen bemutatkozott a felnőttek között. A 2011/12-es szezon álomszerűre sikerült számára: ő lett a klub történetének első olyan labdarúgója, aki a megszerezhető egyéni díjak közül mindet begyűjtötte. Többek között az 'év gólja', 'az év fiatal játékosa' és az 'év játékosa' cím is Powellnél landolt. A Wembley-ben csodagólt lőtt a rájátszás döntőjében, mely hozzásegítette klubját a harmadosztályba való feljutáshoz. Nem meglepő, hogy a Vörös Ördögök kivetették rá a hálójukat. Sir Alex Ferguson Paul Scholes méltó utódját látja az ifjú tehetségben. A Wigan ellen debütált a Premier League-ben és a 4:0-ás győzelemből egy szép találattal vette ki a részét. A 2012-13-as idényt a Wigannél tölti kölcsönben. Az FA-kupa-győzelem révén az Európa Ligában is érdekelt a klub, így Powell a nemzetközi színtéren is megmutathatja magát.  A Wigan első nemzetközi kupában szerzett gólját pedig épp ő szerezte, sőt kétszer is eredményes volt a Maribor ellen. Második találata ráadásul egy szépségdíjas szólógól volt.  Így összességében már három gólnál jár a Latics színeiben.

Szubjektív: Egy 'új Scholesra' nagy szüksége van az angol rekordbajnoknak és azokra a csodagólokra is, melyeket Nick Powell szerez. A wigani kölcsön után érdemes lenne őt beépíteni a csapatba.

A Wembley-ben lőtt csodagólja:

[youtube 8YRN-QgLzhg nolink]

Ezzel a góllal nyitott a Manchester Unitedben:

[youtube _pjKooEfVkI nolink]

A Maribor ellen lőtt szólógólja az Európa Ligában:

[youtube 2y2puZdzFAQ nolink]

Szólj hozzá!

Címkék: manchesterunited angelohenríquez jesselingard nickpowell


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr556119654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása