HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.08.12. 19:43 Ági07

Premier League Szezonelőzetes – 5. rész: Norwich, Southampton, Stoke

Hamarosan eldördül a startpisztoly és kezdődik Premier League új idénye! A kezdő sípszóig esélylatolgatásokat olvashattok a blogon. Az ötödik rész főszereplői a Norwich, a Southampton és a Stoke.

NORWICH CITY

A Kanárik az előző szezonban nagy bravúrt végrehajtva a 11. helyen zárták a bajnokságot. Igazolásaikkal pedig arra törekednek, hogy még ennél is jobb helyet csípjenek el. A támadósorba két gólzsákot  szerződtettek, Ricky van Wolfswinkelt (a Sportingban: 87 meccsen 45 gól) , a portugál  Sportingtól és Gary Hoppert a Celtictől (a Celticben: 138 meccsen 82 gól). A középpályára a 'Kidobóember' becenévre hallgató Leroy Fer érkezett. A holland korábban kétszer magára ölthette a holland válogatott mezét és idén közel volt ahhoz, hogy az Everton játékosa legyen. De a liverpooli klubnál nem ment át az orvosin. A svéd válogatott Martin Olsson is a komolyabb érkezők közé sorolható. A Blackburntől igazolt játékos a védelem és a középpálya bal oldalán is bevethető.
A távozók között van Grant Holt is, akinek a 2011/12-es idényben nagy szerepe volt a Norwich feljutásában és 168 meccsen 78-szor volt eredményes a Kanárik mezében. Holt a másodosztályú Wiganbe igazolt.

Tavaly szerényebb kerettel a 11. helyet szerezték meg, idén az erősítéseknek köszönhetően a 10. helyre tippelem őket.

kislanynagyfocinorwich

 

SOUTHAMPTON

Az argentin Mauricio Pochettinót idén januárban nevezték ki Nigel Adkins menedzser helyére. Sokaknak nem tetszett a váltás (többek között nekem sem), mivel Adkins egy igazán szimpatikus kiscsapatot rakott össze. Aztán kiderült, hogy Pochettinóval még szimpatikusabbak lettek a Szentek. Impresszív támadójátékot produkálva  többek között legyőzték a Liverpoolt és a Manchester Cityt  is.
Két jelentős transzfert bonyolítottak le a nyáron. A klubrekordot jelentő, 12,5 millió fontért érkezett a Celtictől Victor Wanyama, akire korábban a Manchester United is fente a fogát. A középpályás a Premier League első kenyai játékosa lesz.  A 17-szeres horvát válogatott Dejan Lovren a védelem közepére érkezett a Lyon együtteséből.

A gárdából nem távozott meghatározó játékos és a két érkezővel erősödtek a Szentek, így a tavalyi szereplésükhöz képest előkelőbb helyezést jósolok nekik, a 12. helyet.

southamptonkislanynagyfoci

 

STOKE CITY

Hét év után távozott a csapattól Tony Pulis menedzser. A vezetők Mark Hughes-t nevezték ki a helyére, ami sokaknak nem tetszett, hiszen a walesi edzői karrierje kész csőd volt eddig: menesztették a Manchester Citytől, a Fulhamtől és a QPR-tól is. Hughes remek példa arra, hogy a kiváló játékosokból nem feltétlenül lesznek sikeres edzők.
A Fazekasok (a Favágók találóbb lenne) eddig két védőt igazoltak: a holland válogatott bal bekket, Eric Pieterst a PSV-től és a  friss U21-es EB-győztes spanyol Marc Munieasát a Barcelonától. Tehát az új szezonban sem a tiki-takára fog épülni a játékuk. :)

Számomra már az is meglepetés lenne, ha idén stabil középcsapat lenne a Stoke. A 17. helyre várom őket a bajnokság végén.  

stokekislanynagyfoci

 

Korábbi részek:
1. – ARSENAL, ASTON VILLA, CARDIFF CITY
2. – CHELSEA, CRYSTAL PALACE, EVERTON
3. – FULHAM, HULL CITY, LIVERPOOL 4. - MANCHESTER CITY, MANCHESTER UNITED, NEWCASTLE UNITED

 

A következő rész tartalmából: Sunderland, Swansea, Tottenham

 

Szólj hozzá!

Címkék: premierleague stoke southampton norwich


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr196119646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása