HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.08.07. 21:22 Ági07

Premier League Szezonelőzetes - 3.rész: Fulham, Hull City, Liverpool

Hamarosan eldördül a startpisztoly és kezdődik Premier League új idénye. A kezdő sípszóig esélylatolgatásokat olvashattok a blogon. A harmadik rész főszereplői a Fulham, a Hull City és a Liverpool.

FULHAM

A londoni klubnál tulajdonosváltás történt a nyáron. Shahid Khan lett a Fulham első embere, aki első nyilatkozatával igyekezett belopni magát a szurkolók szívébe: "Elsősorban nem tulajdonosnak tartom magam, hanem egy felügyelőnek, aki a szurkolók érdekében cselekszik."  Mohamed el-Fayed 1997-ben vette meg az együttest, amely akkor a harmadosztályban vitézkedett. 2001-ben feljutottak a legmagasabb osztályba, a Premier League-be. A 2009/10-es szezonban a nemzetközi színterén értek el fantasztikus eredményt, amikor az Európa-liga döntőjébe masíroztak Gera Zolival a soraikban. Roy Hodgson irányításával rendkívül szerethető csapatot alkottak, Gerával, Dempsey-vel, Zamorával és még hosszan sorolhatnám. Emlékezhetünk rá, hogy az EL-meccseken rendszeresen feltűnt a klub szurkolója, a népszerű színész Hugh Grant is. Mark Hughes és most Martin Jol regnálása idején a Fulham számomra szürke csapattá vált.

Ami a nyári átigazolásokat illeti, legkomolyabb szerzeményük  az AS Romatól ékező Maarten Stekelenburg. A védelembe ingyen szerződtetett Fernando Amorebieta is komoly érkezőnek számít. A venezuelai válogatott védő az Athletic Bilbaót hagyta ott a Premier League kedvéért. Aki még erősítést jelenthet az a  marokkói nemzeti együttest erősítő Adel Taarabt, aki a QPR-tól érkezik kölcsönbe a szezon végéig.

Annak ellenére, hogy Martin Jol együttese nem gyengült, csak a 16. helyre tippelem őket.

fulhamkislanynagyfoci

HULL CITY

A Tigrisek a Championship második helyén végezve, automatikusan jutottak fel a PL-be. Legutóbb a 2009/10-es szezonban szerepeltek a legmagasabb osztályban Halmosi Péterrel a soraikban.
Nagy fegyvertény, hogy sikerült végleg leigazolniuk El-Mohamadit a Sunderlandtől, aki tavaly kölcsönben szerepelt az együttesben és a szezon végén a csapat legjobbjának választották. Maynor Figueroát az FA-kupagyőztes Wiganntől ingyen szerződtették. A hondurasi játékosnak bizonyára sok feladata lesz a Premier League-ben az újonc védelmének közepén. Nem véletlen, hogy Curtis Davies személyében egy másik bekket  is szerződtettek. Nagy kérdés, hogy a Sunderlandtől kölcsönvett támadó, Danny Graham megtalálja-e a góllövő cipőjét.

A Tigrisek kerete a Premier League egyik leggyengébbje, így arra tenném a voksomat, hogy hamar kihullanak onnan. Tipp: 19. hely.

HullCitykislanynagyfoci

LIVERPOOL

A Vörösök elmúlt négy bajnoki idénye borzalmasan sikerült (2012/13 - 7.hely; 2011/12 - 8.hely; 2010/11 - 6.hely; 2009/10 - 7.hely). Nem tévedek nagyot, ha úgy gondolom, hogy a Pool hívei a 2008/09-es szezonban elért második hellyel maradéktalanul elégedettek lennének. A transzfer időszak legnagyobb kérdése, hogy Luis Suraez a csapat gólzsákja marad-e. Nem telik el úgy nap, hogy ne olvasnánk az uruguayiról. Jelen pillanatban az Arsenal tűnik befutónak. Amennyiben Suarez eligazol, mindenképp szüksége lesz a klubnak egy hasonlóan gólerős támadóra. Bár Daniel Sturridge-ban is bízhatnak a vörösök hívei. Ő a tavalyi szezon második felében került az Anfieldre és egész jól ment neki a góllövés.
Ami a már véglegesített transzfereket illeti, két spanyol érkezett a támadósorba: a Celta Vigo házi gólkirálya, Iago Aspas és a rendkívül fiatal  Luis Alberto, aki az előző idényben számolatlanul termelte a gólpasszokat (17!) a Barcelona B-ben és emellett 11 gólt is jegyzett. Jamie Carragher visszavonulása miatt nagy szükség volt egy új arcra a védelembe. Az erősítés Kolo Touré  személyében érkezett, ő ingyen jött a Manchester Cityből. Az elefántcsontparti rutinja sokat érhet, hiszen az Arsenalban és a Manchester Cityben összességében több mint 300 bajnokin szerepelt. A Vörösök eddigi legdrágább nyári igazolása, a Sunderlandből érkező Simon Mignolet. Brendan Rodgers a PL egyik legjobb kapuvédőjének nevezte a klub első belga játékosát. Pepe Reinát kölcsönadták a Napolinak,  ami azt jelenti, hogy Mignolet lesz az első számú hálóőr. Ami a  Liverpool magyarjait illeti: Gulácsi Péter a rendszeres játéklehetőség érdekében a Red Bull Salzburgba igazolt, míg Adorján Krisztián kölcsönben folytatja a holland Groningen  gárdájában (érdekesség, hogy Luis Suarez itt kezdte európai karrierjét).
A Pool megvált az angol válogatottban is bemutatkozó Jonjo Shelvey-től, amit elhibázott döntésnek érzek, hiszen a fiatal középpályás előtt még nagy jövő állhat.  Andy Carrollt pedig végleg megszerezte a West Ham United.
Philippe Coutinhotól rendkívül sokat várok az új idényben. A fiatal brazilról fél szezon alatt hamar kiderült, hogy nagy barátságban van a labdával. Korábbi edzője,  Mauricio Pochettino Ronaldinhóhoz  és Messihez hasonlította Coutinho játékstílusát.

Nem hinném, hogy megközelítik a négy évvel ezelőtti második bajnoki helyezésüket. A hatodik helyre várom a Vörösöket.

liverpoolkislanynagyfoci

 

Korábbi részek:
1. – ARSENAL, ASTON VILLA, CARDIFF CITY
2. - CHELSEA, CRYSTAL PALACE, EVERTON

A következő rész tartalmából: Manchester City, Manchester United, Newcastle United

Szólj hozzá!

Címkék: fulham LIVERPOOL hullcity


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr716119644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása