HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.03.24. 15:59 Ági07

Albert Flórián emlékkiállításán jártam

Fradistaként kihagyhatatlan program volt számomra az Albert Flórián emlékkiállítás, ahová ezen a didergetően hűvös vasárnapon látogattam el. Az első terembe besétálva máris magával ragadott a futballtörténelmi hangulat. Fantasztikus élmény volt a Császár relikviái és fotói között lenni, valósággal megelevenedett előttem a magyar labdarúgás fénykora. A kiállítás fénypontja egyértelműen az Aranylabda volt, illetve Albert Flórián szülőhelyéről, Hercegszántóról származó képek és emlékek. Utóbbi azért jelentett olyan sokat számomra, mert én a szomszédos településről, Dávodról származom. A kiállítás házigazdái nagyon kedvesek voltak, így nem csak a Fradista környezet miatt éreztem otthonosan magam. Április 3-ig ingyen  ingyenesen látogatható a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben minden nap 10-18 óráig. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Most pedig következzenek a képek, melyek a helyszínen készültek:

 Albert Flórián 1967-ben ért a csúcsra, ebben az évben az Európai Labdarúgó-szövetség a legjobb játékosnak járó Aranylabdát neki ítélte.

A Ferencváros 1965-ben hódította el a Vásárvárosok Kupáját. A döntőben a Juventust győzték le. A Fradi lett az első magyar csapat, amely európai klubkupát tudott nyerni. A képen a kupa másolata látható.

 

 

 

 

 


                             Az Albert Flórián életéről szóló filmet is meg lehet vásárolni

 

                                             Az emlékkönyvbe is írtam pár sort.

Szólj hozzá!

Címkék: albert albertflórián


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr456119586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása