HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.03.21. 19:44 Ági07

Interjú Lenkó Patrickkal, a DortmundFanatics főszerkesztőjével

Egyre többen felfedezik maguknak a Dortmund labdarúgócsapatát. Izgalmas játékstílus jellemző rájuk ('Gegenpressing'), saját nevelésű tehetséges játékosaik vannak, Jürgen Klopp személyében van egy rendkívül szenvedélyes edzőjük, aki remekül kijön a játékosaival és nem utolsó sorban van egy szenzációs szurkolótáboruk. Nem csoda, hogy Lenkó Patrickot is mágnesként vonzotta magához a klub és elindította a DortmundFanatics.hu weboldalt. Vele olvashattuk most egy interjút. 

1,Miért választottad a Dortmund csapatát és mióta drukkolsz a sárga-feketéknek?

A Dortmund iránti szeretetem 2010-re datálható, azóta szurkolok a sárga-feketéknek. Eleinte még nem néztem rendszeresen a meccseiket, inkább a Chelsea-rajongó voltam. Ám a soros angol bajnoki forduló felvezetéseként néha belepillantottam a sárga-kékek találkozóiba. Szép lassan teljesen rabul ejtett a játékuk! Rádöbbentem rá, hogy milyen nagyszerű csapat ez a BVB. Szívemhez nőtt, ahogy ezek a szemtelenül fiatal játékosok rutinos rókákat meghazudtoló módon küzdenek egymásért. És ahogy az edzőjük, Jürgen Klopp vezényli ezt az ifjonc gárdát, az valami fenomenális!

2, Mikor indítottad a dortmundfanatics.hu-t és mi volt a célod?

Magát az oldalt még 2012. június 1-jén indítottam el. Az oldalt megelőzően hosszas előkészületi, és tesztelési munka előzte meg.
Célom egyértelműen egy közösség létrehozása volt az oldalon, hogy ide-haza Magyarországon is megteremtsem a kontaktot a többi, magyarországi Dortmund szurkolóval. Emellett a másik fő célom egy olyan információs portál létrehozása volt, mely anyanyelvi, külföldi forrásokból dolgozó oldal legyen, mind hírek, mind tartalom szempontjából. Azt hiszem mind a mai napig elértem a célom, s büszkén tekinthetek, illetve tekintenek mások is a munkámra.

3, Melyik volt számodra a legemlékezetesebb Dortmund-meccs?

A sok mérkőzés közül lehet, hogy ostobán hangzik, de mégis egy döntetlenre végződött mérkőzést választottam ki. Nálam a 2012. március 30-án megrendezett Dortmund – Stuttgart mérkőzés viszi a prímet. Leírhatatlan mérkőzés volt.  Na meg az akkor stuttgarti Schieber még ontotta a gólokat, kettőt rúgott a Dortmundnak!

4, Ki a kedvenc játékosod a csapatból?

A favorit egyértelműen Mario Götze. Hihetetlen, hogy majdnem velem egyidős – pár hónap választ el minket egymástól – de mégis amilyen fiatal olyan technikás és emellett képes olvasni a játékot és mindig a védő előtt gondolkozik egy pár másodperccel. Kifogástalan labdákat osztogat Reusszal Lewandowskinak.

5, A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a lehetséges ellenfelek közül viszonylag ’könnyű’ ellenfelet, a Malagát kapta a Borussia. Mit gondolsz meddig juthat a Klopp-legénység a sorozatban?

Nem szeretek nagyon előre gondolkodni e tekintetben, azt szögezzük le! Tény, hogy papíron „könnyű” ellenfelet kapott a csapat, de azért láthattuk, hogy idén a Malaga kiket vert meg és hogyan teljesítettek eddig. Óvatos lennék a párharccal kapcsolatban, hiszen a Malaga és ugyanúgy a Dortmund sötét ló az idei Bajnokok Ligája kiírásában minden tekintetben! Viszont, ha az erőviszonyokat nézzük és a sorsolást, optimistán csak Dortmund továbbjutást tudok elképzelni. Hogy mit hoz a jövő?  Meglátjuk április 9-én! Nur der BVB!

A képre kattintva megnézhetitek a Reggeli Start egyik adását, melyben Patrick volt a vendég Sallói Istvánnal. A Bajnokok Ligája volt a téma: 

Szólj hozzá!

Címkék: dortmund lenkópatrick


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr766119584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása