HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2013.02.14. 09:15 Ági07

Real Madrid 1:1 Manchester United - elemzés Vörös Ördög szemmel

Ami a Manchester United Bajnokok Ligája kalandozásait illeti, utoljára a 2011-es Barcelona elleni finálét vártam ennyire.

[caption id="attachment_4848544" align="aligncenter" width="600"] Felhőfejesek - C.Ronaldo és Danny Welbeck előadásában.[/caption]

Tavaly már a csoportból sem jutott tovább a Ferguson legénység, így idén duplán ki vannak éhezve a csapat szurkolói egy jó kis BL-menetelésre, melynek szép kezdete egy Real Madrid elleni továbbjutás lehetne. Részemről egy döntetlen volt az elvárás, amit meg is fogalmaztam a beharangozómban. United sállal a nyakamban gyomorgörccsel ültem le a tévé elé. Onnan próbáltam vuduzni Cristiano Ronaldot, aki első alkalommal lépett pályára egykori klubja ellen. Azonban úgy nézett ki, hogy inkább Rafaelt, a jobb bekket babonázták meg, mert nem igazán találta a meccs ritmusát és a másik szélső hátvéd, Patrice Evra sem volt a helyzet magaslatán. Fergie láthatóan a kontrákra rendezkedett be. Egy remekül elvégzett szölgetnek (Rooney volt az elkövető) köszönhetően Danny Welbeck fantasztikusan emelkedett, mely után a kapuban kötött ki a csillagos labda. Alig hittem a szememnek, hogy a Vörös Ördögeim vezetést szereztek a Bernabéuban. A United nevelésű Welbecknek ez volt a második találata a szezonban (legutóbb október 20-án volt eredményes a Stoke ellen). Soha jobbkor! Sejtettem, hogy nem marad el válasz. A 30.percben C. Ronaldo fejjel egyenlített. Patrice Evra csak nézte, hogy milyen magasra emelkedett a portugál, aki ígéretéhez híven gólja után nem kezdett bele oltári nagy ünneplésbe.

A meccs további részében mindkét kapu előtt adódtak helyzetek. Az hogy a hazaiak nem találtak be, David De Geának köszönhető, aki talán a hazai spanyol levegőnek köszönhetően talán az eddigi legjobb meccsét játszott a Manchester United színeiben. Mindig kritikus vagyok vele szemben, mert az ellenfél szögleteinél mindig a frászt hozza rám azzal, hogy nem jól jön ki vagy egyáltalán nem jön ki. A Real Madrid elleni teljesítményével azonban mindent jóvá tett. Nem véletlen, hogy az UEFA.com-nál ő lett a szakértők és a szurkolók szerint is a meccs embere.

[caption id="attachment_4848542" align="aligncenter" width="600"] A meccs legjobbja, David de Gea (forrás: uefa.com, Getty Images)[/caption]

A csapatok összesen 20 szögletet rúgtak (Real:12, United:8), ami azt jelzi, hogy igen nagy élet volt a kapuk előtt és nem unatkoztak a védők. A hazai gárda azonban kétszer annyiszor próbálkozott kapuralövéssel, mint a vendégek, de lövéseik fele találta csak el a kaput: 28-ból 14. Az angolok viszont pontosabban lőttek: 13-ból 9-szer találták el López kapuját. Ráadásul Robin van Persie egy alkalommal a kapufát találta el.

Összeségében rendkívül elégedett vagyok az 1:1-es döntetlennel. Jelen állás szerint Rooneyék állnak továbbjutátásra, de az Old Traffordon nagy hiba lenne 0:0-ra játszani, mert Mourinho csapata biztosan beveti, majd a nehéztüzérséget.

Szólj hozzá!

Címkék: bajnokokligája realmadrid manchesterunited


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr956119560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása