HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2012.08.24. 15:17 Ági07

Futballpéntek - Bundesliga-nyitány

dortmund-bremen_1345813938.jpg_514x297

Ma megkezdődik a Bundesliga 2012/13-as idénye, ami az ötvenedik szezon lesz. A fogadóirodáknál és a szakembereknél is a Bayern München és a Borussia Dortmund a bajnokság fő esélyese. Utóbbi ma érdekelt az idény nyitómeccsén.

BORUSSIA DORTMUND - WERDER BREMEN, élő-Europsort2 - 20:30

Legutóbb a Liga Total Kupa döntőjében találkoztak egymással a felek. A rendes játékidőben 3:3 volt az állás, majd a büntetőpárbajban a zöld-fehérek mellé állt a szerencse. A Bundesliga előző idényében Jürgen Klopp együttese mindkétszer legyőzte a brémaiakat. Az átigazolási piacon mindkét csapat aktív volt a nyáron. Nézzük a fontosabb játékosmozgásokat. A Dortmundé a Budesliga legdrágább érkezője, Marco Reus személyében (17.100.000 €). Shinji Kagawát a csapat egyik fontos láncszemét kénytelenek voltak eladni a Manchester Unitednek, illetve Lucas Barrios Kínába ment. A Werder megszerezte az Európa-bajnokság egyik nagy felfedezettjét, a cseh Theodor Gebre Selassie-t, aki modernkori védőt testesíti meg; sokszor megy fel a támadásokkal és rendkívül gyors. A holland Eljero Elia a sikertelen olasz kitérő után a Juventustól érkezett vissza a Bundesligába (korábban a Hamburg játékosa volt). Az előző szezonban 18 gólig jutó Claudio Pizzaro ingyen távozott a Bayern Münchenhez, a svéd Marcus Rosenberg a West Bromwichoz igazolt. Marko Marinra a Chelsea vetette ki a hálóját. A brazil hátvéd, Naldo 7 év után tette át székhelyét egy másik zöld-fehér alakulathoz, a Wolfsburghoz. Szintén 7 év után távozott a rutinos kapus, Tim Wiese is (Hoffenheim). Nils Petersent a Bayern München adta kölcsön a brémaikanak a Pizzaro-üzlet részeként. A fiatal csatár a Bundesliga 2-ben a Cottbus színeiben futotta eddigi legjobb szezonját: 34 meccs/25 gól.

Nagy csatára számítok ma és dortmundi sikerre. Jürgen Klopp csapata majdnem teljesen együttmaradt (Kagawa ugyan eligazolt, de jött helyette Reus) és a hazai pálya is az ő sikerüket vetíti előre. A Werder játékosainak még össze kell csiszolódnia és a sok fiatal játékos miatt a tapasztalatnak is híján vannak.

Tipp a végeredményre: Borussia Dortmund 3:1 Werder Bremen

Szólj hozzá!

Címkék: dortmund werderbremen futballpéntek


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr474729623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása