HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2012.08.10. 16:13 Ági07

A jenki lányok negyedszer

u-s-women-soccer_1344608277.jpg_635x395

Az Egyesült Államok női válogatottja bezsebelte negyedik ötkarikás aranyát így ők lettek minden idők legeredményesebb nemzeti labdarúgó csapata az Olimpiák történetében. Épp hazánk fiait előzték meg, akik három elsőséggel büszkélkednek.

80,203 néző szurkolt tegnap a Wembleyben, Európában még soha nem volt ennyi néző női focimeccsen. Az abszolút rekordot az 1999-es világbajnoki döntő (USA-Kína) tartja, amit a Rose Bowlben, Pasadenában rendeztek  90,185 nézővel. A finálé embere a két gólt szerző Carly Lloyd volt. A második gólja egy gyönyörű, jól helyezett, férfiakat megszégyenítő távoli bomba volt. Lloyd  olimpiai döntő specialista, ugyanis 2008-ban is eredményes volt a fináléban. Hope Solo is kiemelkedett a mezőnyből, több fontos védést is bemutatott. Alex Morgan is a jobbak közé tartozott; nagy gólpasszt adott az első találatot megelőzően és többször vezetett egyszemélyes akciókat.

A korai gól döntőnek bizonyult a japánok nem tudtak túljárni Hope Solo eszén és a szerencsével is hadilábon álltak. Ráadásul egy jogos büntetőtől is megfosztotta őket a német bíró, egy nyilvánvaló kezezést nem vett észre.

Összességében elmondható, hogy az Egyesült Államok lányai megérdemelték az aranyat és egyértelműen ők a női foci királynői. :)

Szólj hozzá!

Címkék: usa olimpia nőifoci


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr904705598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása