HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2012.08.09. 14:10 Ági07

Egyesült Államok-Japán olimpiai döntő felvezető

sawahope_1344514318.jpg_372x252

A tavalyi világbajnokságon is Japán-USA döntőt rendeztek. Nagy meglepetésre az ázsiaiak nyerték a finálét (az előző három VB-n még a csoportjukból sem jutottak tovább), ami nem kis izgalamkat hozott: 1:1-es rendes játékidőt követően a hosszabbítás 2:2-t hozott, így jöhettek a büntetők. A szerencse a Japánoknak kedvezett. Itt az idő, hogy bosszút álljanak a jenkik és megszerezzék az Egyesült Államok történetének negyedik olimpiai aranyát női labdarúgásban.

A tornán eddig a japán lányok mindössze 4 gólt szereztek és kettőt kaptak, míg a jenkik 14szer voltak eredményesek. Kérdes, hogy ma a Wembleyben a 'támadás' vagy a 'védekezés' győzedelmeskedik-e.

Abby Wambach az amerikaik támadója a tornán eddig minden meccsen betalált. Minden Olimpiát összevetve már 9 gólnál jár és ezzel hazája olimpiai rekordere lett. Amennyiben betalál a döntőben, úgy beéri a 10 góllal csúcstartó német Birgit Prinzt. A fináléban sok múlik Alex Morgan és Megan Rapinoe játékán, eddig mindketten fantasztikusak volt és kiemelkedőt nyújtottak a tornán, 3-3 gólt szereztek. A Japánoknál a rutinos Homare Sawa lehet a kulcs, aki tavaly bezsebelte az Aranylabdát, a VB legeredményesebbje lett és a legjobb játékosnak is megválasztották. Minden bizonnyal ez lesz az utolsó Olimpiája, ugyanis szeptemberben már 34 éves lesz.

Az amerikai válogatott tipikusan az a 'nem adom fel csapat', elég csak a kanadaiak elleni elődöntőre visszagondolnunk. Háromszor vezetett Kanada, de ők mindháromszor egyenlítettek, majd a 123. percben Morgan révén megszerezték a döntőbe jutást jelentő találatot. Az előző két Olimpia döntőjében is drámáztak a lányok:

2004 - Athén: a rendes játékidőben 1:1-re végeztek a brazilok ellen, aztán a 112. percben jött Abby Wambach és az ő fejesgóljával az arany az Egyesült Államoké lett.

2008 - Peking: újfent a hosszabbításban dőlt el az amerikai lányok javára a meccs, ismét a dél-amerikaiak ellen. A 96. percben Lloyd döntött.

Tipp a mai végeredményre: USA 2:1 Japán

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr374703430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása