HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2012.07.31. 14:59 Ági07

Londoni Olimpia: Pikáns összecsapás - USA-Észak-Korea

usa-ek_1343734486.jpg_434x169

Politikai szempontból rendkívül pikánsnak ígérkezik az Olimpián az Egyesült Államok-Észak-Korea mai találkozója. Elég csak Ri Jong Ho altábornagy kijelentését idézni, ami nemrég hangzott el: "Phenjan egyetlen csapással elsöpörné az USA-t."

Nem ez az első politikai szempontból pikáns mérkőzés a világtornákon. Emlékezhetünk a férfiak 1998-as világbajnokságán rendezett Irán-USA mérkőzésre, ami politikai szempontból hasonlóan rizikós volt, mint a jenki lányok mai összecsapása. Akkor a botrány elmaradt, sőt meglehetősen békésen zajlott le a meccs; az iráni játékosok fehér virágot, az amerikaik zászlókat adtak át az ellenfél labdarúgóinak. Magyar érdekeltségű példát is lehet hozni a témában, az 1956-os melbourne-i olimpián a magyar-szovjet vízilabdameccsből sem hiányzott a poltikai színezet. "Melbourne-i vérfürdő" néven híresült el az a meccs. A forradalom leverése után 1 hónappal rendezték. A medencében és a nézőtéren is tapintható volt a feszültség. Gondoljunk csak Zádor Ervinre, akinek vére egy könyökös után vörösre festette a medence vizét.

Bízzunk benne, hogy a lányok mai mérkőzése hangulatában inkább az USA-Irán meccsre fog hasonlítani. Eddig két találkozót játszottak le a csoportból. A végső győzelemre legesélyesebbnek tartott jenkik mindkét meccsüket megnyerték: a franciákat 4:2-re, a kolumbiai lányokat 3:0-ra. Észak-Korea megnyerte első meccsét, de talán az eredménynél is fontosabb az a kínos incidens, ami a találkozót megelőzte. A szervezők az észak-koreai játékosok bemutatásánál Dél-Korea zászlaját jelenítették meg a kijelzőn. Több sem kellett a Dél-Koreaikkal nem éppen baráti viszonyt ápoló ország küldöttjeinek, azon nyomban lehívták a pályán lévőket. Sűrű bocsánatkérések után 1 órás késéssel kezdődött a mérkőzés. A csoport második összecsapásán nagy verésbe szaladtak bele franciák ellen, 5:0-ra kaptak ki. Remélhetőleg nem jár súlyos következményekkel ez a nagy zakó. De ez sem lehetetlen, mivel az észak-koreai forrásokal rendelkező dél-koreai Chosun Ilbo újság szerint a rosszul teljesítő sportolók munkatáborba kerülhetnek, mert korábban ez volt az eddigi gyakorlat. A Németországban játszó Jong Tae-Se, a férfi válogatott ásza, a "nép Rooney-ja" tagadta ezeket a vádakat.

Az Egyesült Államok eddig kizárólag világbajnokságokon játszott az ázsiaiakkal: 3 USA győzelem és 1 döntetlen a mérleg. Az Olimpiák történetében tehát ez az első randevújuk. A következő vb-n biztosan nem találkoznak egymással, mivel 2011-ben a női vb-n az észak-koreai csapatból öt játékost doppingoláson értek, ezért kitiltották az egész női csapatot a 2015-ös vb-ről.

Az észak-koreai labdarúgás eddigi legnagyobb sikerét pont brit földön érte el: a férfi csapat az 1966-os vb-n 1-0-ra verte az olaszokat Middlesboroughban. Ma nem sok esély mutatkozik Észak-Korea győzelmére. Még annak ellenére sem, hogy várhatóan pihen az amerikaiak két ásza:  Abby Wambach és Megan Rapinoe. A találkozó 18:15-kor kezdődik.

1 komment

Címkék: usa észak-korea londoniolimpia


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr14688591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.07.31. 16:56:21

Az eddig titkolt balhé: Olimpia ide vagy oda, Risztov Éva felkészítő edzőjének, Garádi Géza szakosztályvezetőnek mennie kell Debrecenből, mert kitették.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2724_sportuszoda_lecserelik_az_eddigi_kegyeltet
süti beállítások módosítása