HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2012.06.18. 14:41 Ági07

Kifacsart narancs!

hollandia_1340023415.jpg_478x333

A holland válogatott három vereséggel búcsúzott az Európa-bajnokságtól. Soha ilyen rosszul még nem szerepeltek világversenyen. A torna előtt minden szaklap és szakértő aranyéremre esélyesként emlegette az Oranjét. Nem alaptalanul. A selejtezősorozatban 10 meccsből kilencet megnyertek és ők lőtték a legtöbb gólt, számszerint 37-et. A selejtezők legeredményesebb játékosa is a holland csapatból került ki, Klaas-Jan Huntelaar 12 találattal végzett a góllövőlista élén.

A legfontosabb pedig talán az, hogy a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon döntőt játszottak a hollandokkal. Végül ezüstérmesek lettek. Akkor is Bert van Marwijk ült a kispadon, mint most. Összehasonlítottam a 2010-ben fináléba jutott együttes összeállítását az első csoportmeccsel, amikor a dánok ellen játszottak és kikaptak 1:0-ra Sneijderék. Meglepő, hogy mindössze két különbség van: a visszavonult Van Bronckhorst helyett az Eb-k történetének legfiatalabb játékosa Jetro Willems szerepelt, míg Dirk Kuyt helyett Ibrahim Afellay játszott a dánok ellen. Azt bátran kijelenthetjük, hogy nem az ő személyük okozta a váratlanul rossz szereplést és eredménytelenséget. Nézzük, mik lehettek az okok. Egyrészt a nagy egó, amit Robben is említett egy interjúban. Többen a személyes érdekeiket a csapat elé helyezték. Igaz, hogy Van der Vaart-nak a kezdőben lett volna a helye, de ennek ellenére nem kellett volna hangot adnia az elégedetlenségnek és ezáltal egyfajta megosztottságot okoznia a csapattagok között. Másrészt az Európa-bajnokságra időzített forma is hozzájárult a leszerepléshez. A Premier League legutóbbi szezonjának gólkirálya és a legjobb játékosának is megválasztott Van Persie 1 rúgott gólja ellenére is csak árnyéka volt önmagának. Arjen Robben már régóta mély gödörben van és az Eb-n ez csak tovább mélyült. Ibrahim Afellay 7 hónapot hagyott ki az elmúlt szezonban, így nem volt meglepő, hogy messze volt a csúcsformától. Van Bommel és De Jong védekező középpályás, így nem is gondolta senki, hogy nagy szerepük lesz a támadásokban. Az utolsó csoportmeccsen, a portugálok ellen a védelem teljesítményét a kommentátor, Gundel Takács Gábor jellemezte legjobban: "lyukacsos sajt".
Okoskodásnak tűnhet, de talán kipróbáltam volna Marwijk helyében a két csatáros játékot, Huntelaar-Van Persie párossal.

Szeptember 7-én világbajnoki selejtezőn a magyar válogatott a hollandok ellen játszik, így testközelből láthatjuk, majd, hogy az Eb-hez képest mi változott az Oranje háza táján.

Szólj hozzá!

Címkék: huntelaar sneijder kuyt robben van persie euro2012 willems marwijk


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr1004595822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása