HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2012.02.29. 13:35 Ági07

Csiszolatlan gyémántok: JOHN GUIDETTI, az elefántokkal focizó

John Guidetti jelenleg kölcsönben szerepel a Feyenoordnál és álomszerű szezont tudhat magáénak. 16 bajnoki találkozón 18 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját. Ráadásul háromszor mesterhármast ért el. Az egyik triplával az Ajax híveket szomorította. Guidetti mégcsak 19 éves, de már kalandos életút áll mögötte. Stockholmban született, de édesapját Kenya fővárosába, Nairobiba vezényelte a munkahelye egy iskolaépítési projektre, ennek köszönhetően a kis John egy kenyai futballakadémián kezdett pallérozódni. Ebből az időből származik ez a nem mindennapi fotó:

Guidetti több interjúban is elmondta, hogy elefántokkal focizott Kenyában és rendkívül sokat köszönhet az Afrikában eltöltött időnek. Az afrikai kaland után a svéd Brommapojkarnánál tett egy 1 éves kitérőt, majd 2008-ban leigazolta a Manchester City. Az angoloknál először a 18 éveseknél vetették be, ahol első szezonjában 13 meccsen 13 gólt jegyzett. A felnőttek között mindössze egy mérkőzésen lépett pályára kezdőként a West Bromwich Albion ellen egy Ligakupa meccsen. Tavaly az átigazolási időszak utolsó napján jelentették be, hogy egy évig kölcsönben a holland első osztályú Feyenoordnál fog játszani. Amint azt a bejegyzés elején említettem ez remek döntésnek bizonyult, mivel a svéd tehetség valóságos gólgyártásba kezdett. A jó szereplésre a svéd felnőttválogatottnál is felfigyeltek és a horvátok elleni barátságos meccsre első alkalommal behívták a keretbe a The Rhino becenévre hallgató támadót. Erik Hamren, a svédek kapitánya nem késlekedhetett, mivel az olasz szövetség is felfigyelt az édesapja révén itáliai gyökerekkel is rendelkező Guidettire.

A feyenoord drukkerei szívükbe zárták a játékost és nem szeretnék, ha visszatérne a Cityhez. Ennek érdekében több, mint 30.000 szurkoló petíciót írt alá. A játékos ügynöke azt nyilatkozta, hogy nagyon szereti a klubot, a szurkolókat és otthon érzi magát Hollandiában. De biztos benne, hogy nem ez a végső állomás játékosa számára. Annak ellenére, hogy Guidetti jól érzi magát, a Premier Leagueben szeretne játszani. Mindenesetre kiváló teljesítményével már az AC Milan és a Bayern München figyelmét is felkeltette és valószínűleg klubja, a Manchester City sem vállna meg tőle szívesen.

4 komment

Címkék: feyenoord csiszolatlangyémántok guidetti


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr744225785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pifti412 · http://www.focimax.com 2012.03.02. 14:50:45

Mint a svéd foci nagy barátja megígérem, hogy odafigyelek majd a srácra az írást követően :-) Nagyon érdekes cikk, nagyon tetszett :-)

Ági07 2012.03.02. 14:56:22

@pifti412: Érdemes lesz rá odafigyelni!
:-) Örülök, hogy tetszett. Köszönöm a dicsérő szavakat!

tothcsab 2012.03.04. 00:10:19

csatlakoznék, nem hallottam még a srácról. Remek a cikk , meg a fotó is.
Egyébként a fenti képen van még esetleg ismertebb játékos?

Ági07 2012.03.05. 12:26:12

@tothcsab: Köszönöm szépen! :) Nem olvastam arról, hogy lenne ismertebb játékos. Majd utána nézek. :)
süti beállítások módosítása