HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2011.07.31. 14:30 Ági07

Csiszolatlan Gyémántok: Focista és Festő - Brek Shea

Új cikksorozatomban olyan játékosokat mutatok be, akik most még viszonylag ismeretlenek, de hamarosan fényes karriert futhatnak be. A focit kedvelő európai drukkerek számára még idegenül cseng ez a fura név: Brek Shea (teljes nevén: Dane Brekken Shea). Az amerikai és különösen a dallasi emberek már jól ismerik őt. Tehetségét igazolja, hogy a Manchester United és a Fulham is kacérkodott már a leigazolásával. A norvég származású  21 éves fiatalember végigjárta az amerikai korosztályos válogatottakat és már a nagyválogatottban is bemutatkozott.

2008. április 20-án, 18 évesen debütált az amerikai bajnokságban, miután az MLS Superdrafton második játékosként választották ki. A Dallas csapatában összesen 67 meccsen lépett pályára és 14 gólt lőtt. Robbanékony fejlődését jól mutatja, hogy ezt a 14 gólt az elmúlt két szezonban hozta össze, ebből kilencetet idén, ötöt tavaly szerzett. 

Shea rendkívül sokoldalú játékos: hátvédként, szélső középpályásként és csatárként is bevethető. 2011-ben beválasztották az MLS All Star csapatába. 2010 szeptemberében mutatkozott be a felnőtt válogatottban egy Kolumbia elleni barátságos meccsen. Elképzelhető, hogy az amerikaiak újonnan kinevezett szövetségi kapitánya, Jürgen Klinsmann nagyobb szerepet szán a fiatal, tehetséges játékosnak a jövőben.


Brek Shea nem csak a játékát tekintve sokoldalú, hiszen majdnem minden meccsen másik frizurával lép pályára.

  A focistákra nem túl jellemző módon művészlelkű fiatalember: szabadidejében fest. Festményeit saját stúdiójában, a Left Foot Studio-ban láthatja a nagyközönség.

Az alábbi videókon mindenki láthatja, hogy ez a különc srác még sokra viheti:

LA Galaxy ellen éles szögből talált be:

A Kansas City ellen ellentmondást nem tűrően szlalomozott, majd lőtt gólt:

 A félpályáról indulva egy laza rakétát küld a kapuba a Toronto ellen:

A hét gólja szvazáson indult a Philadelphia elleni találata:

Szólj hozzá!

Címkék: breakshea csiszolatlangyémántok


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr723114312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása