HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2014.10.23. 20:40 Ági07

Ötven éve diadalmaskodott a magyar válogatott a tokiói olimpián

Napra pontosan 50 éve, 1964. október 23-án nyerte meg a tokiói olimpiát a magyar labdarúgó-válogatott. Hazánk három elsőségével (1952, 1964, 1968) a legsikeresebb nemzeti együttes az olimpiák történetében a férfi labdarúgást tekintve.

olimpia1964kislanynagyfoci_1.jpg

A jeles jubileum alkalmából a Vasárnap Reggel című újságban Dénes Tamás készített interjút az akkori kapitány Dr. Lakat Károly fiával, a sportújságíró Lakat T. Károllyal

Az interjúból kiderült, hogy a tokiói olimpiára egy afrikai túrával hangolt a válogatott, ahonnan olyan élményekkel tértek haza, hogy mindenki ott akart lenni Japánban. A világesemény előtti két hét rendkívül intenzíven telt: napi négy edzést vezényelt a srácoknak a Tanár úr. A felkészülés sikeres volt, hiszen veretlenül, 22 gólt szerezve aranyéremmel fejezte be az olimpiát a nemzeti együttes. Bene Ferenc 12 találatával a gólkirályi címet is bezsebelte. De Csernai Tibor 6 gólja is említésre méltó. 

Dénes Tamás: Milyen volt az itthoni fogadtatás mit kaptak a győzelemért?

 

Lakat T. Károly: Az utcánkban, ahol laktunk egészen fantasztikus volt a fogadtatása. Egy tangóharmonika-zenekar és egy trombitabanda játszott, totális volt a hangzavar. Az utca valamennyi lakója családostul kint kint állt az erkélyeken és tapsolták, éljenezték a 43 éves Marcsi "bácsit"... Ő meg kért egy kisfröccsöt. Ami nem lett volna baj, de végül az egész utcával koccintott...

tokio1964kislanynagyfoci.jpg

 

1964tokiokislanynagyfociolimpia_1.jpg

Tokió bajnok futballistái: Szentmihályi Antal (Vasas), Gelei József (Tatabányai Bányász), Novák Dezső (FTC) Orbán Árpád (Győri Vasas ETO), Ihász Kálmán (Vasas), Nógrádi Ferenc (Bp. Honvéd), Szepesi Gusztáv (Tatabányai Bányász), Farkas János (Vasas), Csernai Tibor (Tatabánya), Bene Ferenc (Újpesti Dózsa), Komora Imre (Bp. Honvéd), Katona Sándor (Bp. Honvéd), Palotai Károly (Győri Vasas ETO), Varga Zoltán (FTC), Nem játszó, kiutazott tartalékok: Dunai II Antal (Pécsi Dózsa), Káposzta Benő (Újpesti Dózsa), Nagy György (Bp. Honvéd), Orosz Pál (FTC) 

Szólj hozzá!

Címkék: olimpia 1964 vasárnapreggel MAGYARVÁLOGATOTT beneferenc csernaitibor lakatkároly


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr716827195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása