HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2012.11.23. 21:48 Ági07

Karácsonyi ajándékötletek focidrukkereknek

Hamarosan itt a karácsony. Az alábbi bejegyzéssel egyrészt azoknak szeretnék segíteni, akik futballrajongók és még nem állították össze a karácsonyi kívánságlistát. Másodsorban meg azoknak, akik futballt kedvelő családtagot vagy barátot szeretnének megajándékozni.

1, FIFA 13:  Én már beszereztem és csak ajánlani tudom mindenkinek. ;)

Ismertető: A Fifát nem véletlenül tartják a világ egyik legjobb és leglátványosabb videojátékának: annyira valósághű, hogy még a hivatásos focisták se restellik összemérni tudásukat általa. Tavaly karácsony előtt készült egy rendkívül jó reklám arról, hogy a futballrajongók és a focisták a FIFA12-re vágynak.

[youtube dTPrZGooLcU nolink]

A FIFA 13 az EA eddigi legjobb fociszimulátora lesz, amely nem csak tartalmában bővült (a török és a skót elsőosztály mellett kapunk új válogatottakat és dél-amerikai csapatokat is), de játékmenetében is tudott jelentősen javulni. A mesterséges intelligencia, a cselezés és a fizikai küzdelem rengeteg átalakításon, fejlesztésen ment keresztül, így minden támadás, minden helyzet sokkal több lehetőséget kínál. A rendkívül mély online módok mellett Kinect- és Move-támogatást is kapnak az Xbo 360-as és a PS3-as verziók.

2,LIONEL MESSI: Napjaink labdarúgásának legmeghatározóbb alakjáról a Barcelona kiválóságáról két könyv is a boltok polcaira került.

Leonardo Faccio: Messi  (Libri Könyvkiadó, 2012)

Könyvismertető: Hol és hogyan nevelkedett vajon a focirajongók kedvence, a Barça csatára, aki huszonöt évesen máris háromszoros aranylabdás sztár? Hogyan lett egy növekedési hormonhiányban szenvedő, zárkózott, félénk kisgyerekből világsztár?
Leonardo Faccio, spanyol újságíró felkutatta Leo gyerekkorának tanúit Argentínában, és felkereste a Barcelona legendás futballiskoláját, „A Tanyát”. Barátok, tanárok, rokonok vallomásai, és személyes interjúk alapján végre bepillanthatunk Messi a nyilvánosság elől többnyire elzárt magánéletébe, és megismerhetjük útját a csúcsra.

Luca Cailoli: Messi - a fiú, aki legenda lett (Gabo Kiadó, 2012)

Könyvismertető: A rosarioi Newell'stől a Barcelonáig és az Aranylabdáig Lionel Messi még mindig csak 25 éves, de már évekkel ezelőtt elérte azt, hogy minden idők egyik legnagyobb focistájának tartsák. A szerző közelről mutatja be a fiú történetét, aki az egész világon valódi futball legendává vált.Végigkövethetjük életét és sportkarrierjét szülővárosa Rosario salakpályáitól egészen a mindent megnyerő Barcelonáig és a világhírnévig. Luca Caioli számos interjút készített Messihez közel álló emberekkel - köztük édesapjával, edzőivel és játékostársaival, hogy ezekből még jobban megismerhessük azt a szerény, befelé forduló fiatalembert, akiből ilyen zseniális futballista vált.

3, KELL A GÓL! - társasjáték: 

Játékismertető: Megszállott focirajongó vagy, és szereted az estéidet a barátaid körében tölteni? Rendszeresen meccsekre jársz, majd minden közvetítést megnézel, sportújságokat olvasol, esetleg Te is kergeted a "bőrt"? Akkor ezt a játékot Neked találtuk ki! A játék egy olyan világba röpít el, ahol minden a labdarúgás körül forog. Hívd ki a barátaidat egy mini tornára! Válassz Schweinsteiger, Del Piero, Beckham, Pires, Riquelme, Ronaldinho, Canizares vagy Gera nemzeti csapata közül, és nyerj meg egy képzeletbeli világbajnokságot! Nem kell más hozzá, csak tudás és némi szerencse. Ha tudod például, hogy melyik olasz játékos kapott Fair Play-díjat, mert egy mérkőzésen a sérült kapus láttán nem továbbította a labdát az üres kapuba, vagy hogy hány bajszos játékos volt a Békéscsaba 1994-95-ös keretében, akkor jó esélyed van a világbajnoki címre! Hat témakörben, ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel tesszük próbára tudásodat. Válaszolj helyesen, haladj előre a pályán egészen a kapuig! Mert "Kell a gól!"...

4, DAVID LAGERCRANTZ: EZ VAGYOK ÉN, ZLATAN IBRAHIMOVIC: Ibra ellentmondásos személyiség. Középút nincs, vagy utálják vagy imádják őt. Hol az egyik csapattársát támadja meg, hol 27 méteres ollózós gólt lő. De kétségívül a mai labdarúgás nagy alakja.

Könyvismertető: A könyvet a családomnak és a barátaimnak ajánlom, és mindenkinek, aki figyelemmel kísérte, hogyan alakul a sorsom, és kitartott mellettem jóban és rosszban. Ajánlom azoknak a gyerekeknek, bárhol is éljenek a világon, akik kilógnak a sorból, akik úgy érzik, hogy mások, mint a többiek, és akiket tévesen ítélnek meg. Nincsen azzal semmi baj, ha valaki más, mint a többiek. És nincs annál fontosabb, hogy higgyetek magatokban. Számomra ez volt a megoldás, bármilyen helyzetbe kerültem.

5, FOOTBALL MANAGER 2013: Ha valaha is szeretted volna kipróbálni, hogy milyen érzés egy csapat edzőjének lenni, akkor most megteheted. Akár a Real Madrid vagy a Manchester United kispadjára is leülhetsz, de magyar csapatot is választhatsz magadnak. Egy azeri fiatalemberrel nem olyan régen esett meg az a sztori, hogy kinevezték az FC Baku másodedzőjének. A döntésben nagy szerepe volt annak, hogy 10 éven át játszott menedzserjátékokkal. 

6, FRADI-KÖNYVEK:

Fűrész Attila: Az utolsó nagy Fradi - Az egyik legnagyobb futball élményem volt a Fradi 1995-ös Bajnokok Ligája szereplése. Rongyosra néztem a BL-főtáblájára jutásról szóló videokazettát. Tavaly jelent meg Fűrész Attila könyve, melyben a nagy menetelésben részt vevő játékosokról tudhatunk meg érdekes dolgokat és azt hogy mi lett velük miután befejezték az aktív labdarúgást. Van közöttük biztosítási alkusz, menedzser, behajtó, kávézótulajdonos, alkalmi fenyőfaárus, áruház-igazgató, edző és aktív játékos is. Egy valami közös bennük: annak a pár hétnek az élménye, amely meghatározta az életüket…

A könyv dedikálásán is részt vettem és sikerült aláírásokat szereznem a régi kedvencektől és egy kis beszélgetésre is jutott idő. 

Fűrész Attila: A Fradi mestere voltam - Huszonkét év, húsz edzőváltás, tizenhét szakember.
Akad közöttük olyan, aki mindent megnyert, pár héten belül mégis a távozását követelték labdarúgói. Volt olyan, aki még ötvenévesen is olyat mutatott a pályán a játékosainak, hogy azok nem hittek a szemüknek. Egy harmadikról azt mesélték, a legapróbb részletekre is figyelt, viszont sokszor összekeverte a labdarúgóit. Volt, aki máig az egyik legnépszerűbb – sokan őt akarják –, de talán neki egy életre elment a kedve az edzősködéstől. Akadt, akinek a magyarországi karrierje tört ketté azzal, hogy leült a ferencvárosi kispadra. De volt olyan is, aki túllépett a nehézségeken, és jelenleg az egyik legkelendőbb magyar szakember a világon.
Edzők, akik életük nagy lehetőségeként vágtak bele a zöld-fehér kalandba, de sokuk már más emberként távozott az Üllői útról. Most, évekkel a szerepvállalásuk után őszintén mesélnek a Ferencvárosnál töltött időszakukról: sikerekről, kudarcokról és arról, megérte-e a Fradi trénerének lenni? A mesterek mellett megszólalnak az elmúlt két évtized meghatározó zöld-fehér játékosai, vezetők, munkatársak, újságírók és szurkolók.

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony messi fradi ibrahimovic fifa13 footballmanager13 kellagól


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr386119490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása