HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2019.12.23. 18:38 Ági07

Ünnepi hangulatban: karácsonyfa-felállás

Egyeseknek a halászlé vagy a töltött káposzta, másoknak a bejgli vagy éppen az ajándékozás jut eszébe a karácsonyról, míg a labdarúgás szerelmeseinek a Carlo Ancelotti által kitalált "karácsonyfa-felállás" (is).

kislanynagyfoci_carloancelotti.jpg                              Kép forrása: https://www.instagram.com/mrancelotti/)

Az én focim című könyvében Ancelotti természetesen külön kitér az általa megálmodott 'karácsonyfa-formációra". Pályafutásának tíz fontos mérkőzésének rangsorában helyet kapott az a meccs, amikor debütált a különleges felállás. Ez a Deportivo-Milan Bajnokok Ligája csoportmeccs volt 2002. szeptember 24-én, de át is adnám a szót a Mesternek.

„Ez a meccs számomra duplán fontos. Ezzel kezdtük meg ugyanis azt a menetelést, amely pályafutásom első BL-győzelméhez vezetett, másrészt, ekkor mutatkozott be a "karácsonyfa-felállás'-nak elnevezett stratégiám.
A Derportivo La Coruna elleni mérkőzés komoly kihívásnak tűnt a kupa felé vezető úton, és ennél jobb kezdést el sem tudtam volna képzelni. Seedorf góljával és Inzaghi triplájával győztünk, bizonyítva, hogy mennyire erősek vagyunk.”

carloancelotti_kislanynagyfoci_karacsonyfa_1.jpg                (Forrás: Carlo Ancelotti: az én focim - A vezetőedző jegyzetfüzetéből)

„Az ellenfél taktikája a két belső középpályás, Mauro Silva és Sergio taktikáján alapult (4-2-3-1-et játszottak). Ők eléggé statikus focisták voltak, viszont rajtuk keresztül futott végig minden egyes támadás, így elengedhetetlen volt, hogy a Deportivót az ő semlegesítésükkel állítsuk meg.
Ennek érdekében állítottam ki életembe először a csapatatomat a később "karácsonyfa-felállás-nak elnevezett hadrendben. Csak egy csatárral, a két összekötő, Rui Costa és Rivaldo előtt lehelyezkedő Pippo Inzaghival játszottunk — mind védekezésben, mind támadásban komoly meglepetést sikerült okozni az ellenfelek számára addig ismeretlen, új taktikánkkal.
A védekezést tekintve Rui Costa és Rivaldo tartotta szemmel Mauro Silvát és Sergiót azzal, hogy megakadályozták  támadásokban való részvételüket, így kihúztuk a Deportivo méregfogát. Seedorf és Gattuso azt a feladatot kapta, hogy az ellenfelünk szélső védőinek felfutását gátolja meg. Miután átvészeltük a mérkőzés, Deportivo-fölénnyel eltelt legelső szakaszát, átvettük a középpályán az irányítást, és egy megdöbbentő győzelmet arattunk, négy gólt lőve, egy nagyon erős ellenfél otthonában.”

A Milan egészen a Bajnokok Ligája döntőjéig menetelt, ahol ugyan nem a 'karácsonyfa-felállást alkalmazta Ancelotti, hanem abban az idényben egy ritkábban alkalmazott formációval küldte csatába a csapatát: 4-4-2-vel.
Ancelotti edzőként első Bajnokok Ligája döntője után magasba emelhette a trófeát: a Milan büntetőkkel győzte le a Juventust

Szólj hozzá!

Címkék: ancelotti karácsonyfa deportivo acmilan Kislánynagyfoci karácsonyfafelállás


2019.08.23. 20:39 Ági07

Serie A-tippek a Csizmaszár (DIGI Sport) stábjától

A calcio is visszatér a hétvégén. Kezdődik a Serie A új idénye, melyet Magyarországon a Digi Sport csatornáin követhettek figyelemmel. Egy rendhagyó felvezetéssel készültem nektek: a csatorna Csizmaszár című műsorának stábja nézett bele a varázsgömbbe. A hagyományoknak megfelelően pedig én is beszálltam a tippelésbe.

csizmaszar_kislanynagyfoci.jpg

A kérdések a következők voltak:

  1. Legjobb igazolás?
  2. Ki lesz sorrendben az első négy helyezett?
  3. Kik lesznek a kiesők?
  4. Ki lesz a gólkirály?
  5. Ki lesz a meglepetéscsapat (negatív és pozitív is)?
  6. Ki lesz az első edző, akit menesztenek?  

 

benito.jpg

 

juhar_1.jpg

 

egri.jpg

 

melczer.jpg

 

agi_1.jpg

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: seriea digi benito digisport juhártamás Kislánynagyfoci csizmaszár márthabence melczerzsolt egriviktor


2019.08.16. 18:45 Ági07

LaLiga-tippek a Spíler TV stábjától

¡Hola! Indul a spanyol bajnokság új idénye, a jeles alkalomból pedig arra kértem a Spíler TV stábját, hogy nézzenek bele a varázsgömbjükbe, és tippeljenek az új idényre. Ráadásként pedig én is beszálltam.

kislanynagyfoci.jpg

A kérdések a következők:

  1. Legjobb igazolás?
  2. Ki lesz sorrendben az első négy helyezett?
  3. Kik lesznek a kiesők?
  4. Ki lesz a gólkirály?
  5. Ki lesz a meglepetéscsapat (negatív és pozitív is)?
  6. Ki lesz a szezon felfedezettje?

 

 

matuz_1.png

rencsevics_2.png

varga_1.png

bognar_1.png

agi_1_1.png

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: spanyolfoci kislanynagyfoci laliga spílertv vargaákos rencsevicsmáté bognárdomokos matuzkrisztian


süti beállítások módosítása