HTML

Közösség

Kislány, nagy foci

Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom, ha lesre fut egy támadó, vagy ha úgy látom, hogy csődöt mond a 3-5-2. Talán érdemes lesz olvasni. Hisz ki tudja, talán a fociban is aranyat érhet a női megérzés... :)

Utolsó kommentek

Friss topikok

2016.06.09. 14:20 Ági07

Európa-bajnokság: Kérdezz-felelek az Azzurri stábjával

Az Azzurri-blog szerkesztőit kérdeztem az Európa-bajnoksággal kapcsolatban. Fókuszban természetesen az olasz válogatott.

ckbpsg8w0aagtb5.jpg

1., Az olaszok 23 fős keretéből van olyan játékos, akinek nem szavaztatok volna bizalmat, illetve ki az, akit nem hagytatok volna ki?

Benedicto: Immobile helyét sehogysem sikerül megértenem, a többiek számomra többé-kevésbé érthető választások. Viszont semmiképpen sem hagytam volna ki Jorginhót, Bonaventurát, Donnarummát, Vazquez-t, Pirlót és Berardit sem, valamint a Rugani-Romagnoli kettős legalább egyik tagjának is helyet szorítottam volna, de akár Giovinconak is.

Bertorelli: Nálam az Immobile-Thiago Motta duó biztosan repülne haza, helyettük pedig azonnal jönne Giovinco és Bonaventura. Donnarummának is helyet szorítottam volna a padon valamelyik cserekapus kárára, mert bőven kiérdemelte a szezonbeli teljesítménye alapján. Lehet, hogy egyedül leszek ezzel a véleményemmel, de én egy veterán csatárt is vittem volna, például Gilardino vagy Pazzini személyében. Nem a legjobb szezonjukat futották, ezt elismerem, de ők azok a vén rókák, akik vonzzák a labdát a tizenhatoson belül. 90+ percnél egy szögletrúgásnál az ellenfél kapuja előtt tutira ők kerülnének helyzetbe.

immobile.jpg

Ragnotti: Immobile helye több mint megkérdőjelezhető. Indokolatlan, helyette Giovincót vittem volna. Sturaro helyett a nápolyi Jorginhót választanám, Motta helyett Pirlo pedig még mindig karmester lehetne, MLS ide vagy oda. Bonaventura a pontrúgásoknal nagyon jól jött volna. A Pavoletti-Berardi kettős egyikét is beválogattam volna a keretbe.

scribacchino: Bonaventurát semmiképp sem hagytam volna ki, még akkor sem, ha vannak nála jobbak a posztján a keretben. Ő mindenképp adhatott volna valami pluszt a csapatnak. Ami számomra érthetetlen, az Immobile behívása; Berardi, de talán még Pavoletti is sokkal hasznosabb lett volna elöl.

traversa: Ezt szerintem most kicsit elmérte Conte, szóval én a Giaccherini-Parolo-Sturaro hármast nagyon lazán otthon hagytam volna – mondjuk tegyük hozzá, hogy Montolivo, Verratti és Marchisio kiesésével azért szűkültek az opciói. Lehet, hogy Milanosként kicsit hazahúz a szívem, de én pl. Antonellit simán vittem volna, valamint Bonaventurának is küldtem volna meghívót, nincs túl sok hozzá hasonló karakterű játékos, de persze ha nem is akar ilyesmit játszatni a kapitány, akkor teljesen érthető a dolog.

 

2., Mit gondoltok, meddig jut az Eb-n az olasz válogatott?

Benedicto: Mondhatni szokás szerint két végletre látok reális esélyt: vagy komoly csalódást jelentő korai kiesés, vagy váratlan szárnyalás. Sok múlik majd a belgák elleni nyitómeccsen, és bár számos lesajnált olasz csapat jutott már elődöntőig, ha a realitásoknál kell maradni, akkor valószínűleg a 16 vagy a 8 között lehet a végállomás, sorsolástól függően.

Bertorelli: Én arra számítok, hogy a csoportból továbbjutnak. Hogy könnyedén vagy fogcsikorgatva az már más kérdés. A kieséses szakaszban minden forduló ajándék.

Ragnotti: Nehéz csoport, de nem lehetetlen. Őszintén szólva túlzottnak tartom a belgák megítélését, még a csoportelsőség is meglehet. Utána pedig bármi, mondom ezt úgy, hogy a jelenlegi gárda alá van becsülve, főként a németek elleni zakót követően erősödtek ezek a hangok. A tippem az elődöntő.

ckrbsdkwsaaehn-.jpg

scribacchino: A csoportból biztosan továbbjut az olasz csapat, és szerintem addig menetelni is fog, ameddig nem találkozik a német-francia kettős valamelyikével. Ezeken a meccseken is lehet persze keresnivalója az Azzurrinak, de eddig merném biztosra mondani a továbbjutást. Ez ellen a két csapat ellen már egyértelműen bravúr kellene, főleg a világbajnok ellen.

traversa: Szokásosan nehéz lesz a csoport, második helyen való továbblépést követően szerintem a negyeddöntő lesz a végállomás – ezt most egy picit gyengébb keretnek érzem ahhoz, hogy mondjuk négy közé menjen. Persze mivel van pár fiatal, megeshet, hogy jó napot fognak ki – de ezt inkább a vakszerencse pártjára bízom.

 

3., Kitől várjátok a legjobb teljesítményt Franciaországban?

Benedicto: Ha csak a védelmeket kellene osztályozni, Olaszország abszolút favorit lenne idén is a tornán. A hátsó négyes annyira ismeri már egymást, hogy Barzagli például már akkor tudja, mit fog csinálni Bonucci, amikor utóbbi még ki sem találta. Ők lehetnek az olasz siker kulcsa, ha a védelem rendben lesz, összejöhet egy jó eredmény az Azzurritól. Rajtuk kívül Insignében és De Rossiban van minden reményem, ők sokáig repíthetik a csapatot.

Bertorelli: A Juve hátsóalakzatától kötelezően elvárható a jó szereplés, szóval én azt mondom, hogy Insignére figyeljünk. Ő az a tipikus csupaszív játékos, aki fel tudja szántani a pályát, ha megkapja a bizonyítási lehetőséget. Ha El Shaarawy jó formát fog ki, akkor ő ellophatja a show-t.

gianluigi_buffon_stephan_el_shaarawy_kislanynagyfoci.jpg

Ragnotti: A komplett védelem. Bernardeschi és El Shaarawy is robbanhat. Buffon hagyományosan az egyik legjobb lesz. Pellétől nagyjából 3 gólt várok a tornán, Insigne teljesítménye pedig attól függhet, hogy mennyi játéklehetőséget kap. Az egész tornát tekintve Carrascót és Harry Kane-t mondanám.

scribacchino: A Juve és a Roma tengelye – azaz a Buffon-Bonucci-Barzagli-Chiellini és a Florenzi-De Rossi- El Shaarawy tengely szerintem nagyon fogja húzni a csapatot, tőlük várom a legtöbbet. Ha egyént kellene kiemelnem, az Insigne lenne – ő biztosan meg fogja hálálni a bizalmat, csak kapja is meg.

traversa: Ha kap egy kis segítséget, akkor Bernardeschi robbanthat. Persze meglepetés lenne, ha a Juvés különítmény (Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini) nem hozná a stabil átlagot.

 barzagli_bonucci_chiellini_derossi.jpg

 

4., Ki nyeri a tornát?

Benedicto: Németország.

Bertorelli: Elsősorban Franciaországot mondanám, de Anglia, Belgium és Németország is lehet az az egy, melyik a végén magasba emelheti a trófeát.

Ragnotti: Anglia, Németország vagy Spanyolország.

scribacchino: Ha a szívemre hallgatok, azt mondom, valahogy kiharcolja az olasz csapat a döntőt és akár a végső győzelmet is a tökéletes védekezésre építve, hosszabbításokkal, akár tizenegyespárbajokkal fűszerezve. Ha reálisan nézzük, akkor Franciaországot mondanám, vagy a papíron talán legesélyesebb németeket. Az angol és a spanyol csapat szerintem ártalmatlan lesz, de talán az előbbiben látok potenciált.

traversa: Angliát vagy Spanyolországot mondanám.

Szólj hozzá!

Címkék: Európa-bajnokság EB Buffon Chiellini Barzagli Azzurri Kislánynagyfoci ElShaarawy Bonucci


A bejegyzés trackback címe:

https://kislanynagyfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr668794574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása